Yem kusma ve siyah dışkı

Ramo

Yeni Üye
Merhaba lütfen birseyler onerin .Kusumda kakasinda yem ve salyalı yem kusma halsizlik ve istahsizlik vardi kursak mantari olabileceğinden suphelendim ve oneriyle 5 gün triflucan kullandim çok iyi geldi 4 gün neşesi yemesi iyiydi sonra tekrar aynı sorunlar nuksetti. Yem seçiyor sadece dal dari yiyor ama yedikten sonraki gün sindirilmemis yemleri kusuyor hafif salyalı tekrar uyuklama halinde Bunun uzerine tekrar 3 gün verdim yine 2 günlük iyilik hali ilaci kestiğimizde başa dönüyoruz bu triflucani en fazla kaç gün verebilirim ya da ekstra başka birsey yapabilir miyim sindirim icin enterobac kullanıyorum. daha önce veterinere gittiğimde flagyl verdi kullandım dis parazit yapılmıştı. Sorun ne bilmiyorum.Bir gun siyah diski yapiyor .Ertesi gun normale dönüyor. Bu sindirim problemi nasil gecer?

Hocam hastalığı geçmeden ilacı kesmişsiniz sürekli mantar tedavisi 10-14 gün arası sürer. İlaca devam edin tam iyileştikten sonra 4 gün daha devam.

Megabakteri de olabilir. Kuşun güncel videosunu ve son dışkılarını paylaşın. Ağızda dışkıda kötü koku var mı?

Foto : hızlı resim com
Video : streameble com veya youtube

Ağızda ve diskida kötü koku yok yeni kaka yapmadığı icin çekemedim sabahki kusmasi hafif salyalı kokusuz yem çıkarma seklinde resimdeki gibi suanda gözünü açmıyor mamada yemiyor öğlen siyah sıvi kaka yapmisti.

Triflucana başlayın. Sabah 1 damla akşam 1 damla ağzına damlatın yuttuğundan emin olun. 14 gün aralıksız verin.

Ayrıca kursaktan besleme yapmayı biliyor veya bilen birileri tanıyorsanız besleme yaptırın. Sabah petşoptan besleme maması alırsınız versele laga a21 nutribird olabilir,hobi markasınınki olabilir. Bulamazsanız herhangi bir besleme maması alın kuşlar için olan. Besleme aparatı ucu da alın petşoptan. Eczaneden de insülin şırıngası alın.

Triflucana başlayın. Sabah 1 damla akşam 1 damla ağzına damlatın yuttuğundan emin olun. 14 gün aralıksız verin.

Ayrıca kursaktan besleme yapmayı biliyor veya bilen birileri tanıyorsanız besleme yaptırın. Sabah petşoptan besleme maması alırsınız versele laga a21 nutribird olabilir,hobi markasınınki olabilir. Bulamazsanız herhangi bir besleme maması alın kuşlar için olan. Besleme aparatı ucu da alın petşoptan. Eczaneden de insülin şırıngası alın.

Sabah 7 de bir damla triflucan ve a21 mama verdim siringayla 2ml kadar bu saate kadar hiç kaka yapmadı sürekli uyuklar vaziyette bir sonraki mamasina bir damlada vitamin gerwit koyabilir miyim?https://streamable.com/p35mvg

Mamasına multivitamin ve probiyotik de katabilirsiniz. Fakat aldığınız mama zaten vitamin katkılı ise ayrıca vitamin eklemeniz gerekmez ve eklemeyin de.
Dışkısını yaptı mı son durum nedir? Dışkı yaparsa foto atın ve güncel video kuşun.

2 kere besleme yaptım kakasi siyahtan biraz mama rengine döndü hala cok keyifsiz ama gözlerini acıyor en aazından su içip azda olsa daldari yedi sürekli grit kuma gidiyor acaba önünden kaldirsammi bazıları triflucanla vermeyin diyor

Biti kanlanmış gibi yani kendine gelmiş gibi. Dışkı tabiiki bozuk ama zamanla toplar. Bu arada sizin gözle gördüğünüz olumlu gelişme oldu mu?
Kumu çıkarın evet hiç vermeyin.

Son iki saattir daha canlı cok şükür tek korkum Sabah yine aynı kalkması .Cunku yem yemeye başladiginda baya iştahlı yiyor ama ertesi gun hiç birisini sindirememis kalkıyor keyifsiz ve bir süre sonra tekrar kusma hep aynı döngü olmasından korkuyorum.

Zaten kendini belli eder iyileşirse. 14 gün kullandıktan sonra veya kullanma aşamasında ilerleme olmaz ise o zaman başka bir durumdan şüphelenmek gerekir megabakteri gibi mesela. Ama siz kendiniz dediniz ki triflucan kullandım ama 5 gün. Biz 5 gün değil 2 hafta kullanılmasını öneriyoruz. İlaca devam etmediğiniz için tedavi aksaklığu olmuş olabilir. Görcez

Geri