Yem Kusma

Müzikalite

Yeni Üye
Merhaba, muhabbet kuşum tünekte uyuyordu, sonra da uyandı mayışmış gibi duruyordu kendini kabartıp sakince. Sonra bir süre sonra ağzından başını yukarı aşağı hızlı hızlı yapıp yem kusmaya başladı. 5 dakika falan böyle kusup kendini çırparak olduğu yerde devam etti. Sonra yine kendini şişirip mayışmış gibi oldu ve uyuyor şimdi. İlk defa böyle bir şey oldu, hiçbir şey anlamadım. Normal midir? (Eşi yok.)

Not: Yine başladı ama bu sefer 30 saniye falan sürdü, şimdi uyuyor.

Fazla yem mi yemiştir ve onu mu atıyodur?

Son düzenleme:
Merhaba, muhabbet kuşum tünekte uyuyordu, sonra da uyandı mayışmış gibi duruyordu kendini kabartıp sakince. Sonra bir süre sonra ağzından başını yukarı aşağı hızlı hızlı yapıp yem kusmaya başladı. 5 dakika falan böyle kusup kendini çırparak olduğu yerde devam etti. Sonra yine kendini şişirip mayışmış gibi oldu ve uyuyor şimdi. İlk defa böyle bir şey oldu, hiçbir şey anlamadım. Normal midir? (Eşi yok.)

Not: Yine başladı ama bu sefer 30 saniye falan sürdü, şimdi uyuyor.

Fazla yem mi yemiştir ve onu mu atıyodur?
Uyandıktan sonra daha hiç yapmadı ve tamamen normal gözüküyor her şeyi.

Fazla yem yedikten sonra da kusabilirler. Kuşun güncel videosunu ve son yaptığı dışkılarını paylaşın,kuşunuz kaç gram ağırlığında?
Kursak mantarı belirtileri var mı?

Fazla yem yedikten sonra da kusabilirler. Kuşun güncel videosunu ve son yaptığı dışkılarını paylaşın,kuşunuz kaç gram ağırlığında?
Kursak mantarı belirtileri var mı?
Dışkıları ve durumu normal gözüküyor bana. Ağırlığına hiç baktırmadım ama kilolu biraz. Kursak mantarı belirtileri ne oluyor?

Kuş ya kursak mantarı ya da aşırı obez. Ön bölgesi davul gibi şiş görünüyor normal değil. Anormal dışkı da mevcut. Kusma var mı kuşta? İştah durumu nedir? Kuş kaç gram ağırlığında? Ağız içinde kötü koku var mı?

Kuş ya kursak mantarı ya da aşırı obez. Ön bölgesi davul gibi şiş görünüyor normal değil. Anormal dışkı da mevcut. Kusma var mı kuşta? İştah durumu nedir? Kuş kaç gram ağırlığında? Ağız içinde kötü koku var mı?
Veterinere tırnak kesimi için götürüyoruz yılda 2 kere falan. Hep böyle kuşum ve veteriner de bir şey demiyordu. Kusma yok, ilk kez oldu bugün. İştah durumu normal. Ağırlığını bilmediğimi yukarıda söylemiştim. Ağzında kötü koku da yok. Kursak mantarı belirtilerine de baktım, onlar da yok kuşumda.

1. İştah Kaybı: Kuşun yem yeme isteği azalabilir veya tamamen kaybolabilir. Yiyeceklere karşı ilgisizlik gözlemlenebilir. Kuşun normalde yemlediği miktarın belirgin şekilde altında bir yem tüketimi fark edilebilir.
  2. Kilo Kaybı: Kuşun kilosunda belirgin bir azalma fark edilebilir. Gözle görülür şekilde zayıflamış bir görünüm sergileyebilir.
  3. Halsizlik ve Uyuşukluk: Kuş genellikle uykulu veya halsiz görünebilir.
  4. Kuşun Gagasında Akıntı: Gaganın iç yüzeyinde beyaz veya sarı renkte, peynir kıvamında bir akıntı gözlemlenebilir. Bu akıntı mantarın etkisiyle oluşan bir tür plak veya lezyon olabilir.
  5. Solunum Problemleri: Sık sık nefes alıp verme veya hızlı nefes alma görülebilir. Solunum sıkıntısı belirtileri gözlemlenebilir.
  6. Tüylerde Matlık ve Dağınıklık: Kuşun tüyleri normalden mat veya dağınık görünebilir.
  7. Gaga ve Ayaklarda Değişiklikler: Gaga veya ayaklarda renk değişiklikleri, şişlik veya kabuklanmalar gözlemlenebilir.

Hiçbiri yok.

Yukarıda kustu demişsiniz? Güncel dışkı paylaşın

Kuşun yaptığı 5-6 dışkıyı tabanlığı çıkarıp yakından net çekerek paylaşın. Dışkıyı videoyla paylaşmayınki inceleyebilelim. Yarın suyuna mercimek tanesi kadar karbonat katın karbonatlı suyu içtikten sonra uzun süre gözlemleyin ve gözlefiklerinizi yazın. Öğürme kusma falan olacak mı bakalım.

Kuşun yaptığı 5-6 dışkıyı tabanlığı çıkarıp yakından net çekerek paylaşın. Dışkıyı videoyla paylaşmayınki inceleyebilelim. Yarın suyuna mercimek tanesi kadar karbonat katın karbonatlı suyu içtikten sonra uzun süre gözlemleyin ve gözlefiklerinizi yazın. Öğürme kusma falan olacak mı bakalım.
Hepsi bunlar tabandakiler:

Mercimek tanesi kadar karbonat koyup karıştırdım. İçtiğini görmedim daha. Onun dışında yem yiyor, ötüyor, hareketleri de normal şu an. Yarın akşam suyunu döküp suluğu yıkayıp normal su koyarım. İzlemeye devam ediyorum.

Suyunu içtikten sonra şöyle bir tane yaptı:

Zoom yaparak çekmişsiniz anlaşılmıyor. Yarınki dışkılar nasıl olacak onları da atın mutlaka.

Geri