Yeni kuş sahiplendim ama galiba hasta

Merhaba yeniden 🥺 muhabbet kuşu sahiplendim, 35 günlük. Bir saattir falan burada. dışkı görsellerini falan atacağım henüz kafese yeni geçti ama ilk gözüme çarpan nefes alışı oldu. Çok korktuğundan mıdır bilmiyorum ama bazen normal durup bazen videodaki şekilde nefes alıyor sizce bir sorun mu var yoksa sadece korktuğundan mı?

Ayrıca ilk geldiği esnada dışkı katıydı ama 15 dakika falan sonra baya sıvı dışkılamaya başladı bu da yer değişikliği korkudan falan mıdır yoksa sağlıklı kuş değil mi 🥺 ya çok sevdim kendisini elimden kaçmıyor duruyor falan değişmek istemiyorumm

Merhaba yeniden 🥺 muhabbet kuşu sahiplendim, 35 günlük. Bir saattir falan burada. dışkı görsellerini falan atacağım henüz kafese yeni geçti ama ilk gözüme çarpan nefes alışı oldu. Çok korktuğundan mıdır bilmiyorum ama bazen normal durup bazen videodaki şekilde nefes alıyor sizce bir sorun mu var yoksa sadece korktuğundan mı?

Ayrıca ilk geldiği esnada dışkı katıydı ama 15 dakika falan sonra baya sıvı dışkılamaya başladı bu da yer değişikliği korkudan falan mıdır yoksa sağlıklı kuş değil mi 🥺 ya çok sevdim kendisini elimden kaçmıyor duruyor falan değişmek istemiyorumm
eğer ishal gibiyse normaldir 3-4 güne geçer korku ve stressden bence direkt çıkartmasaydınız kafesten.

Kuş yavru erkek. Korku ve heyecan durumlarında da ağızdan nefes alabilirler ya da uçup yorulduysa da olabilir.
Kuşta hastalık belirtileri var mı kontrol edin,öğürme kusma iştah enerji kaybı,kilo kaybı(30 gr altına düşmek),ağızda dışkıda kötü koku,anormal dışkı vs..
Kuşun güncel dışkılarını flaşsız net şekilde çekip paylaşınız 5-6 tane dışkı olsun.
Hızlı resim com sitesini kullanabilirsiniz.
Buraya link atın.

Şu yazımı da okumanızı öneririm.

Elinizde takviye var mı?
Haftada 2 kere probiyotik,
Haftada 1 kere multivitamin,
Haftada 2 kere B vitamini kompleksi kullanın.

Probiyotik olarak Kanatlı oil prozim öneriyoruz.
Bütçem yok derseniz Probac1000 alabilirsiniz. Probiacti bird probiyotik de olabilir.
Multivitamin olarak Röhnfried Gervit-w alabilirsiniz.
Röhnfried Bt Amin forte alabilirsiniz b vitamini olarak.
Karaciğer koruyucu da almanızı öneririm haftada 1 kullanın, Röhnfried Sedochol olabilir.

Probiyotik ve diğer ürünleri 20-30 gr/ml olarak alabilirsiniz.

Mineral önerisi olarak powermax mama gaga taşı olabilir. Ya da versele laga colombine vita olabilir. Ayrı bir yem kabına(yem olmayacak) bu üründen koyup kafese takabilirsiniz sabit duracak kuş yiyecek. Ya da parmak suluk alıp bu ürünü içine koyup kafese takabilirsiniz lakin su ile karıştırmayın.

Yem markası olarak bütçem var derseniz Versele laga alın. Yoksa Garden mix pembe platin alın. Sabit markadan aynı üründen devam edin. Orijinal ürün alın,Versele laganın sahteleri de varmış. Belçika ürünüdür orijinali.
Kapalı kendi ambalajında yem alın. Açık yem almayın.
Dal darı vermeyin,kiloya sebep olabilir.

Herşey ilk gelmesi sebebiyle yaşadığı stresten kaynaklanıyor gibi. En geç 2 güne herşey yoluna girecektir muhtemelen.

Grpet ürünleri,Akyolkardeşler, Karadenizpet.com sitelerinden alışveriş yapabilirsiniz isterseniz.
Merhaba, probiyotik olarak denflor var ve petshoptan aldığım bir multivitamin var ama yenileri ve eksikleri söylediğiniz yerlerden söylenen markalardan alacağım 🥺 kuşun dışkısını hızlı resime ekleyip atacağım hemen, biraz tuhaf duruyor ya..

Grpet ürünleri,Akyolkardeşler, Karadenizpet.com sitelerinden alışveriş yapabilirsiniz isterseniz.
Herşey ilk gelmesi sebebiyle yaşadığı stresten kaynaklanıyor gibi. En geç 2 güne herşey yoluna girecektir muhtemelen.
İlk geldiği sırada dışkı şu şekildeydi ama çok koyu yeşil olması dikkatimi çekmişti siz benden daha iyi bilirsiniz elbette
Sonra şöyle, bayağı sıvı oldu
Henüz bu kadar görüntü var, ayrıca kuş robot gibi. Sesini çok az duyduk. Geleli 3-4 saat oluyor yem yemeye gitmedi.. dal darı koyduk onu da yemedi. Ara ara çok hafif tüy kabartıyor onun dışında hareketsiz, robot gibi 3 saattir kafesinde koyduğum yerden ayrılmıyor hareket dahi etmiyor, etrafa bile bakmıyor.. peluş oyuncak almışım gibi ya...
Ağız kokusu yok
Dışkıda kafesten gelen bşr koku da yok
hastalıktan değildir alışamadığındandır değil mi sizce?

Son düzenleme:
İlk geldiği sırada dışkı şu şekildeydi ama çok koyu yeşil olması dikkatimi çekmişti siz benden daha iyi bilirsiniz elbette
Sonra şöyle, bayağı sıvı oldu
Henüz bu kadar görüntü var, ayrıca kuş robot gibi. Sesini çok az duyduk. Geleli 3-4 saat oluyor yem yemeye gitmedi.. dal darı koyduk onu da yemedi. Ara ara çok hafif tüy kabartıyor onun dışında hareketsiz, robot gibi 3 saattir kafesinde koyduğum yerden ayrılmıyor hareket dahi etmiyor, etrafa bile bakmıyor.. peluş oyuncak almışım gibi ya... hastalıktan değildir alışamadığındandır değil mi sizce?
Tüy kabartıyor derken çok azıcık, uyuyacağı esnada yaptığı bir şey..

Bir de şu videosundaki gibi gagasını açıp kapatıyor çok da tatlı 🥹
Uykusu gelmiş esniyor.

Dışkılara gelirsek baştaki normal ama sonraki normal değil. Hastalık belirtisi olabilir. Probiyotik kullanın 3 gün art arda,sonra gelişmelere göre bakarız.

Peluş gibi durması, ortama alışık olmadığı yabancı olduğu için. Ortama ve size alışınca kendine gelir. Birkaç gün ortamı çözmesine izin verin ve çarpacak sivri şeyler olmasın odada. Perdeler de kapalı olsun cama çarpmasın. Tül perdenin kapalı olması yeterli olur.

Uykusu gelmiş esniyor.

Dışkılara gelirsek baştaki normal ama sonraki normal değil. Hastalık belirtisi olabilir. Probiyotik kullanın 3 gün art arda,sonra gelişmelere göre bakarız.

Peluş gibi durması, ortama alışık olmadığı yabancı olduğu için. Ortama ve size alışınca kendine gelir. Birkaç gün ortamı çözmesine izin verin ve çarpacak sivri şeyler olmasın odada. Perdeler de kapalı olsun cama çarpmasın. Tül perdenin kapalı olması yeterli olur.
Ay ishali çok korkuttu beni ya 🥹 korkudan değil yani ishali demi? Elimi uzattığımda dışkılıyor da özellikle... kafes kapısını açık bıraktım isterse çıksın diye onun dışında ellemiyorum artık. Ama yaklaşık bir saattir dışkılamadı mesela. Yemek yemiyor çünkü açlıktan ölmez dimi 🥹 odasını da dediğiniz gibi ayarlarım şimdi masa köşelerini de sandalyeyle kapatayım

Ay ishali çok korkuttu beni ya 🥹 korkudan değil yani ishali demi? Elimi uzattığımda dışkılıyor da özellikle... kafes kapısını açık bıraktım isterse çıksın diye onun dışında ellemiyorum artık. Ama yaklaşık bir saattir dışkılamadı mesela. Yemek yemiyor çünkü açlıktan ölmez dimi 🥹 odasını da dediğiniz gibi ayarlarım şimdi masa köşelerini de sandalyeyle kapatayım
Panik yapmayın sakin olun önce.
Dediğim gibi ortam yabancı ona göre ve birkaç gün durgun durabilir ötmeyebilir az yemek yiyebilir vs.
Yemini şimdilik gözünün görebileceği yere koyun. Dal darı şimdilik kafese asılı kalsın acıkırsa yer. Lakin yem kırabiliyor mu bu kuş onu gözlemleyin.
Ben ishali şundandır değildir demedim,probiyotik verip gözlem yapın diyorum,sürekli ishal devam ederse normal sayılmaz.
Lakin stres durumu da ishale sebep olabilir.
Geçici bir durum da olabilir hastalık belirtisi de olabilir,şimdi bir şey diyemeyiz. Probiyotik kullanın 3 gün.

Geri