BeycanDeveloper
Yeni Üye
Yulaf aldım ve bunu çok kullanmak zararlıymış tüy dökümünde kullanmak faydalıymış onun dışında 2 haftada 1 yarım yemlik versem nasıl olur?
Hocam birde aşağıda ki vitaminden aldım 2 haftada bir kullanmayı düşünüyorum. Çay kaşığının ucu kadar yani birazcık suluğuna karıştırıp kullanmayı düşünüyorum bunu yaptıktan sonra içip içmediğinden emin olamam suyunu yani hani görmeyebilirim. Bir gün boyunca durması idealdir değil mi?Zararlı değil sadece fazla verirseniz eğer, tüye sokar. Haftada 1,2 kez 1 tatlı kaşığı kadar verebilirsiniz.
Kuşların suları normal şartlarda da zaten 24 saatte bir değiştirilmeli.Hocam birde aşağıda ki vitaminden aldım 2 haftada bir kullanmayı düşünüyorum. Çay kaşığının ucu kadar yani birazcık suluğuna karıştırıp kullanmayı düşünüyorum bunu yaptıktan sonra içip içmediğinden emin olamam suyunu yani hani görmeyebilirim. Bir gün boyunca durması idealdir değil mi?
@Recai hocam birde kendime aşağıda ki gibi bir pano hazırladım. Mesela haftada bir dediğim besinlerin hepsini aynı gün vermem doğru olmaz değil mi? Hepsini hafta içinde belirli zamanlara serpiştirmem daha doğru ve sağlıklı olur birde panomu incelediğinizde önerebileceğiniz bir şeyler var mı? Acaba.
![]()
Bu arada kış aylarında duş aldırmanı önermem. Sebze meyve konusunda;@Recai hocam birde kendime aşağıda ki gibi bir pano hazırladım. Mesela haftada bir dediğim besinlerin hepsini aynı gün vermem doğru olmaz değil mi? Hepsini hafta içinde belirli zamanlara serpiştirmem daha doğru ve sağlıklı olur birde panomu incelediğinizde önerebileceğiniz bir şeyler var mı? Acaba.
![]()
Onu yapıyorum hocam ama hani vitaminli iken de 24 saat dursa sorun olur mu? Diyorum olmaz diye düşünüyorum ama yine de sorayım dedim.Kuşların suları normal şartlarda da zaten 24 saatte bir değiştirilmeli.
Sıkıntı olmaz.Onu yapıyorum hocam ama hani vitaminli iken de 24 saat dursa sorun olur mu? Diyorum olmaz diye düşünüyorum ama yine de sorayım dedim.
Tamamdır hocam çok teşekkürler bugün ılık suda aldırmayı düşünüyordum yani banyoluğa su koyup içine yeşillik koyacaktım ama sanırım doğru değil yazın yapacağız o zaman. Çok teşekkürler.Bu arada kış aylarında duş aldırmanı önermem. Sebze meyve konusunda;
![]()
Muhabbet Kuşlarına Verilen Sebze Ve Meyveler
Kuşlarınıza meyve/sebze verirken, "mevsime uygun" olanları seçin. Hormonlu, serada yetişmiş ürünler kuşlarınıza size verdiğinden daha fazla zarar verir. Sebzeleri suda değil buharda haşlamaya çalışın. Suda haşlandığında sebzeler vitaminlerin bir kısmını suda bırakır. Kuşlarınıza konserve mısır...www.muhabbetkusu.com.tr
Yani doğru değilden ziyade oda sıcaklığı düzgünse yapılabilir ama kuşlar azıcık hava akımına kapılsa hasta olabiliyorlar. Narin yapıları sebebiyle ben kışları duş aldırmanızı önermem.Tamamdır hocam çok teşekkürler bugün ılık suda aldırmayı düşünüyordum yani banyoluğa su koyup içine yeşillik koyacaktım ama sanırım doğru değil yazın yapacağız o zaman. Çok teşekkürler.
Anladım hocam çok teşekkürler.Yani doğru değilden ziyade oda sıcaklığı düzgünse yapılabilir ama kuşlar azıcık hava akımına kapılsa hasta olabiliyorlar. Narin yapıları sebebiyle ben kışları duş aldırmanızı önermem.
Rica ederim.Anladım hocam çok teşekkürler.
Hocam peki bu probiyotik ile vitamini suya karıştırmak mı? Daha sağlıklı yoksa yem içine mi? Suya karıştırmam lazım diye biliyorum ama.Multivitamini haftada 1 kez, banyo yu ise hiç yaptırma. Şekerli meyveleri çok verme (çilek muz vb.) mama kafeste 6,7 saat kalması yeterli. Haftada 2 kez de probiyotik ver...
Mamaya da suya da karıştırabilirsin. Mamaya eklersin 6, 7saat ten fazla kalmasın kafeste.Hocam peki bu probiyotik ile vitamini suya karıştırmak mı? Daha sağlıklı yoksa yem içine mi? Suya karıştırmam lazım diye biliyorum ama.
Anladım hocam teşekkürler. Birde ikisini de çay kaşığının ucu kadar yani 4 de 1 i kadar kullanmayı düşünüyorum doğru değil mi?Mamaya da suya da karıştırabilirsin. Mamaya eklersin 6, 7saat ten fazla kalmasın kafeste.