yumurta üzerinde ne kadar süre yatılmazsa yumurtalar bozulur

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Byrm26
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Byrm26

Yeni Üye
slm arkadaşlar bugun yumurtalı bir çift aldım kafesi hariç yuvalıkla aldım aldıgım kişi kafes sorun olmaz yatar kesin dedi bende yuvalıkla alıp kendi kafesime taktım fakat dişi kafesin içine çıkıp yuvalıga girmedi bir daha bende yumurtalar bozulmasın diye dinlendirmeye aldıgım bakıcı kan bir kuşum vardı dinlendirmeye aldıgım halde kafesin tabanına yumurtuyordu yuvalık takıp onun altına koydum ve popusunda kızgınlık yuymurtası var baktım yatmaya başladı bir kaç kere dışarı yem yemeye cıkınça yanına eşini attım hemen çifleştiler ve dişi yuvalıga girip yatmaya başladı erkekte suan onu besliyor 8 tane yumurta vardı ve hepsi doluydu 2-3 saat yatılmadı yumurtaların üzerinde yumurtlar doluydu acaba bozulmuş olabilir mi oda sıcaklığı 25-30 derece arasınday dı aldıgıma pişman oldum ama iş işten geçti artık ne yapmalıyım yumurtalar çıkar mı sizce

2-3 saatten sıkıntı olmaz soğuk havalarda dahi 6 saate kadar sıkıntı olmuyor

saol hocam rahatlattın beni valla inşalah bozulmaz yoksa yazık olaçak yumurtalara benim dişi çiftleşti yumurta sayısı artaçak bu durumda biraz zorlanaçak umurım hepsine bakabilir

Yumurtalı çift almak hep cazip gelir ama bence çok da doğru değil. Kuşların huylarını bilmiyorsunuz. Ayrıca her an her türlü sorun çıkabilir. Hazırlıklı olmanız lazım. Yatmayı bırakabilir ya da yavrular çıktıktan sonra yavruları beslemeyebilir. Şimdiden bu ve benzeri sorunlara karşı bilgi edinmeye başlarsanız, en azından sorun çıktığında daha sakin ve hızlı müdahale edebilirsiniz

evet haklısınız kuştan kuşa degişiyor bu bundan önceki aldıgım kuşta bi sıkıntı yaşamamıştım buda bana bir ders oldu zaten

Geri