Yumurtalar boş

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan seyma-
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

seyma-

Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar bir konu hakkında sorum var. Daha öncesinde de yavru aldığım bir çiftimden 3 kasım pazar günü yumurta almıştım. Küçük kafestelerdi ve büyük kafese sonra geçiririm diye düşünüyordum. Okul olduğu halde sonraki bir hafta boyunca çok kez çiftleştiklerini gördüm. Sonraki yumurtalar 5,7 kasımda geldi. 9 kasım cumartesi günü sabah erkenden diğer kuşlarımın kafeslerini temizlerken bu kuşlarımıda büyük kafese geçiriyim dedim. Sonuçta küçücük kafeste hayvanlar rahat edemiyorlar. O gün baktığımda yumurtaların 3üde doluydu. Şimdi baktımda ise 5 yumurta var ve 2si boş. Bunlar tahminimce büyük kafese geçirdiğim gün 9 ve dün yani 11 kasımdaki yumurtalari. Okul tatil olduğu için tüm gün evdeyim ve onlarla vakit geçirebiliyorum. Kafes değişikliğinden beri birkez bile görmedim çiftleştiklerini. Yani çok bi bilgim yok yumurta doluluk oranıni etkileyen faktörlerle ama sonuçta o yumurtanın bi şekilde döllenmesi lazım. Büyük kafeste ne değiştide yumurtalar boş anlamıyorum. Sizce ne yapmam gerek? Deminde yumurtaları kontrol ederken aslında hiç yapmam ama bu kez yuvalığın girişi kapattım. 5 dakika boyunca erkek ne kadar istekliyse dişide bi o kadar isteksizdi. Hep kaçtı erkekten, tınlamadı. Yumurtalara bir şey olur diyede fazla tutamadım. 5 dakika dolmadan geri yuvalığın girişi açtım. Sizce ne yapmalıyım? Tekrar küçük kafese almak istemiyorum. Zaten hayvanları çıkaramıyorum dışarı bari alanları geniş olsun.

Merhaba arkadaşlar bir konu hakkında sorum var. Daha öncesinde de yavru aldığım bir çiftimden 3 kasım pazar günü yumurta almıştım. Küçük kafestelerdi ve büyük kafese sonra geçiririm diye düşünüyordum. Okul olduğu halde sonraki bir hafta boyunca çok kez çiftleştiklerini gördüm. Sonraki yumurtalar 5,7 kasımda geldi. 9 kasım cumartesi günü sabah erkenden diğer kuşlarımın kafeslerini temizlerken bu kuşlarımıda büyük kafese geçiriyim dedim. Sonuçta küçücük kafeste hayvanlar rahat edemiyorlar. O gün baktığımda yumurtaların 3üde doluydu. Şimdi baktımda ise 5 yumurta var ve 2si boş. Bunlar tahminimce büyük kafese geçirdiğim gün 9 ve dün yani 11 kasımdaki yumurtalari. Okul tatil olduğu için tüm gün evdeyim ve onlarla vakit geçirebiliyorum. Kafes değişikliğinden beri birkez bile görmedim çiftleştiklerini. Yani çok bi bilgim yok yumurta doluluk oranıni etkileyen faktörlerle ama sonuçta o yumurtanın bi şekilde döllenmesi lazım. Büyük kafeste ne değiştide yumurtalar boş anlamıyorum. Sizce ne yapmam gerek? Deminde yumurtaları kontrol ederken aslında hiç yapmam ama bu kez yuvalığın girişi kapattım. 5 dakika boyunca erkek ne kadar istekliyse dişide bi o kadar isteksizdi. Hep kaçtı erkekten, tınlamadı. Yumurtalara bir şey olur diyede fazla tutamadım. 5 dakika dolmadan geri yuvalığın girişi açtım. Sizce ne yapmalıyım? Tekrar küçük kafese almak istemiyorum. Zaten hayvanları çıkaramıyorum dışarı bari alanları geniş olsun.
Hiç müdahale etmeyin. Yumurta varken yer veya kafes değişmek doğru değil aslında. Ama yapmışsınız bir kere. Müdahale etmeden bekleyin yumurtalar boş da olsa dolu da olsa kalsın altında. Şuan çiftleşmeye zorlamak gereksiz. 5 yumurtada noktalamış olabilir.

Hiç müdahale etmeyin. Yumurta varken yer veya kafes değişmek doğru değil aslında. Ama yapmışsınız bir kere. Müdahale etmeden bekleyin yumurtalar boş da olsa dolu da olsa kalsın altında. Şuan çiftleşmeye zorlamak gereksiz. 5 yumurtada noktalamış olabilir.
Merhabalar bir şey daha sormak istiyorum. Üsteki mesaji yazdıktan sonra yumurtlama 5 ile sınirlı kalmadı ve 7 yumurtaya cikti bende sasirdim dogrusu. Suan 4 adet yavrusu cikti yuvadan en kucugu iki gun önce cikti ve simdide yuvaya bakmaj istedim baska yavru cikti mi diye. 3 yumurta var ve biri böyle ufak bir kirik gibiyfi delik gibiydi ve icinde kus cikliyordu ötüyordu. Dikkatli bakinca icinde hem kuş hemde kirmizi bir sey vardi. Daha önce hiç boyle bir seye rastlamamistim. Yani neden icinde kan gibi bir sey vardi bilmiyorum. Çok korktum hayvana bir sey olicak diye ve hemen yuvayi kapattim. Şuan dişi kuş içeri girdi. Ne yapiyir bilmiyorum. Açmayada korkuyorum. Neden kanlıydı anlamış değilim umarım kötü bir şey değildi. Ve şunu da eklemeliyim. O yumurtanın dışıda kanlıydı. Kuşum yumurtladığında farketmiştim dış kabuğu kanlıydı ve internette baktigimda sorun olmayacağıni soylemislerdi. Şimdi az önce erkek kusta girdi yuvaya çok merak ediyorum yaşıyor mu bir sıkıntı var mı diye. Umarım bir sey yoktur. Kafam karıştığı içinde size sormak istedim.

Video ve fotoğraf yüklerseniz daha iyi olur

Video ve fotoğraf yüklerseniz daha iyi olur

url=https://hizliresim.com/r41n[m7y]
r41nm7y.jpg
[/url]
Yumurtanın resmi var. Daha doğrusu yumurtadan geri kalan anne yemiş olabilir sanırım. Yavruda fotoğraflarda gözüktüğü gibi. Bana tuhaf gelen kısım popo tarafı oldu. Sanki şişmiş gibi ve sanki o kısımda böyle nokta gibi bir delik var. Belkide ben karıştırıyorumdur. Herneyse. Fotoğraflar umarım açılıyordur.

Sorun yok o bahsettiğiniz göbek bağı. Şişlik de normal.

Rica ederim. Sağlıklı büyür umarım

Geri