Yumurtayı yuvadan attı

Brichardi

Yeni Üye
Sabah hayatında ilk kez yumurtlayan ve ızgaraya yumurtlayan kuşum az önce yumurtasını yuvadan attı.
Tesadüf biraz önce dışkısında yem olduğu için başlık açtığım kuşumda (tecrübeli anne) daha şimdi yumurtlamış.

Yuvadan atılan yumurtanın görüntüsü bu şekilde. Çok hafif kırıldı doğal olarak ama alıp az önce yumurtlayan tecrübeli dişimin yumurtasının yanına mı koysam yoksa çöpe mi atsam yoksa acemi dişimin yuvasına geri mi koysam ne yapmalıyım?

Üzüldüğümden fotoğrafları atmayı unutmuşum…

O yumurtadan hayır gelme ihtimali zayıf ama yine de beyaz bir silikon benzeri bir madde veya beyaz oje olabilir ile çatlağı sıvayıp yumurtanın diğer kısımlarına bulaştırmadan hallederseniz tecrübeli dişinin altına koyun. Bir ihtimal gelişir.

O yumurtadan hayır gelme ihtimali zayıf ama yine de beyaz bir silikon benzeri bir madde veya beyaz oje olabilir ile çatlağı sıvayıp yumurtanın diğer kısımlarına bulaştırmadan hallederseniz tecrübeli dişinin altına koyun. Bir ihtimal gelişir.
Hocam naçizane kimyasal kokusu sebebiyle tecrübeli anne rahatsız olmaz mı? Silikon da, oje de bayağı kokar sanki…

Düzgün uygularsanız sorun olmaz. Veya yunurtayı atarsınız bu şekilde koyarsanız diğer yumurtaları da boğma ihtimali var.

Riske girmeyin çöpe atın. Kırılmış zaten. Daha üzerine yatmadıysa atın çöpe.

Düzgün uygularsanız sorun olmaz. Veya yunurtayı atarsınız bu şekilde koyarsanız diğer yumurtaları da boğma ihtimali var.
Ojeyi sürdüm hocam ama hem yaşama olasılığının düşüklüğü hemde tecrübeli dişiyi strese sokarım endişesi ile yumurtayı yuvaya geri koymadım . Çöpe attım sayabiliriz.

Riske girmeyin çöpe atın. Kırılmış zaten. Daha üzerine yatmadıysa atın çöpe.
Bana tecrübe olması için oje sürdüm ama yuvalara geri koymayacağım hocam . Kenarda duruyor öylece. Yumurtanın içine hava girmiş zaten, baloncuklar yüzüyor. Sonradan farkettim.

Son düzenleme:
Dün dişi kuşum kafesin ızgarasına yumurtlamıştı. Yumurtayı yuvaya koymuştum ama yuvadan atmıştı.

Bu sabah yeniden yumurtlamış ve bu kez yuvaya yumurtlamış. Fakat bu yumurtayı da dışarı atmış.

Acaba bunun bir çaresi var mı? Böyle böyle mi öğrenecek demeliyim, yoksa benim yapabileceğim bir şeyler var mı acaba?

Ojeyi sürdüm hocam ama hem yaşama olasılığının düşüklüğü hemde tecrübeli dişiyi strese sokarım endişesi ile yumurtayı yuvaya geri koymadım . Çöpe attım sayabiliriz.

Bana tecrübe olması için oje sürdüm ama yuvalara geri koymayacağım hocam . Kenarda duruyor öylece. Yumurtanın içine hava girmiş zaten, baloncuklar yüzüyor. Sonradan farkettim.
Yumurtanın zarı yırtılmışsa artık hayır gelmez o yumurtadan. Ben zar sağlam sanmıştım.

Dün dişi kuşum kafesin ızgarasına yumurtlamıştı. Yumurtayı yuvaya koymuştum ama yuvadan atmıştı.

Bu sabah yeniden yumurtlamış ve bu kez yuvaya yumurtlamış. Fakat bu yumurtayı da dışarı atmış.

Acaba bunun bir çaresi var mı? Böyle böyle mi öğrenecek demeliyim, yoksa benim yapabileceğim bir şeyler var mı acaba?
Muhtemelen dişi stres yaşıyor. Takip edip yumurtladığında alıp diğer dişiye aktarmak mantıklı olur. Yumurtlayacağı zaman az çok bellidir kuyruk ve kanatlar düşer vs. Nefes almakta zorlanır. Ona stres yaratabilecek birşey var mı onu düşünün.

Geri