Karadeniz Pet

4 yumurta

ramboq103

Yeni Üye
Katılım
7 Şub 2016
Mesajlar
59
Tepkime puanı
23
ustalarım muhabbet kuşum ilk yumurtlama döneminde 4 yumruta yumurtladı (şimdilik) belki yumurtlamaya devam edecek bilmiyorum . erkekle bi kaç kere çiftleşmeye çalşırkenm yakaladım ama o girişimlerde başarısız olduğunu gördüm. sizce bu yumurtalardan herhangi birinin dolu olma ihtimali varmıdır ? ben 4 üde boş diye düşünüyorum
 
Eger yumurtalarin uzerine numara yazdiysaniz ve birinci yumurtadan itibaren uzerine yatmaya basladiysa; birinci ve ikinciye doluluk testi yapabilirsiniz.Yumurta uzerine yattiktan 4-5 gun sonra isik ile test yapip damarlanma gorurseniz dolu demektir.

Ciftlesirken dusmemeleri icin tuneklerin tahta ve sabit olmasi gerek. Ciftlesme icin ideali kare kesitli ahsap tunek, ama 12-15 mm capinda yuvarlak kesitli de olur.

Hayirli uretimler
 
Son düzenleme:
Bazen tek bir çiftleşme bile yeterli olabiliyor bazen de birkaç kez çiftleşmeden sonra yumurta döllenebiliyor. Yumurtaların dolu olup olmadığının tespiti Korhan beyin dediği gibi ışık kontrolü ile yapılır.
 
kuşları rahatsız edip yumurtalarını kontrol etmek istemiyorum çünkü nerdeyse sürekli yatıyor sabah akşam. tüneklerimde tahta sabit ve kalın . teşekkür ediyorum bilgilerinizi benimle paylaştığınız için. umarım en az 1 isi dolu çıkar yumurtaların :)
 
bizimkiler bir de hala yuvalık dışında takılıyorlar bakalım nolcak.ilk kuluçkada sayı az olması normal sonrakilerde sıralar durur.
 
Geri
Üst