Karadeniz Pet

bir gariplik var

berkecakil

Meraklı Üye
Katılım
8 Ocak 2014
Mesajlar
130
Tepkime puanı
0
arkadaşlar kuşlarım tam 8 gün önce çiftleştiler. daha öncede çiftleştiler mi bilmiyorum ben 8 gün önce gördüm ertesi günlerde yine çiftleşirken gördüm. fakat yumurta yok daha dişi kuş yuvalığa girip çıkardı artık yuvalığada girmiyor. son 2 gündür çiftleştiklerinide görmedim. yumurta tıkanması gibi bir durumda söz konusu değil kontrol ettim. dişi kalamar kemiğini kemiriyordu onuda bıraktı. neden böyle bişey oldu anlamadım.kuşların kafesini yerinden kımıldatmadım. suyunu vitaminini mamasını eksik etmedim. odaya çok az girdim. rahatsız etmedim. bilenler yardımcı olursa sevinirim.
 
Yaptıklarınız doğru,fazla rahatsız etmeyin.Yem yemelerinde bir sorun yoksa endişelenmenize gerek yok.Kısa sürede yumurtlar inşaallah.
 
Çok fazla kontrole gerek yok aslında, tamam temiz bakın yemini mamasını vitamini verin fakat üzerlerine çok düşmeyin. Sürekli girip kontrol etmeyin her saat veya günde 4-5 defa buna gerek yok rahat bırakmak gerekiyor.
 
Tam ciftlesme olmamistir cift lesmenin ardindan disinin kendini 4 5 saniye gergin tutmasi tam ciftlesmenin oldugunu gosterir
 
dişi kuş kuyruğunu kaldırıyor fakat erkek kuş sağa sola bakıyor oyalanıyor. biraz geç çıkıyor dişinin üstüne. erkeğin bu hareketi daha sonra düzelir mi yada çiftleşmeyi daha sonra tam olarak öğrenir mi

-- MUHABBETKUSU.COM.TR; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 21:48 -->-> Daha önceki mesaj 15:51 --

cevap verin ustalar
 
Geri
Üst