Karadeniz Pet

dişi muhabbet kuşu hiç mi konuşmaz?

  • Konbuyu başlatan al_es07
  • Başlangıç tarihi
A

al_es07

Guest
arkadaşlar ilk defa kuş aldım. alırken o heyecanla dişi mi erkek mi sormayı unuttum hareketlerini çok beğendim aldım. dişiymiş sonradan öğrendim.bu şimdi hiç mi konuşmaz?
 
beni dişinin konuştuğunu hiç görmedim gören varsa bilmiyorum
 
Öyle Dişi kuşlar Gördüm ki 20 tAne erkek m.kuşunu cebinden çıkartır herşey eğitim dişi kuşlar eğitildikleri takdirde erkek kuşdan daha iyidir
konuşmaz diyede bişe yok
çok güzel konuşur
fakat erkek kuşla ilgilendiğinizden biraz fazla ilgilenmeniz lazım çünkü sonuçta dişilik sorunları vs....
 
değiştirmeye de içim el vermiyo ailecek o kadar alıştık ki
 
Sakın değiştirmeyin.dişi Yada erkek daha iyî alışır diye birşey yok dişiyi iyi eğitirseniz çokta güzel konuşur
 
Aklında hep bi soru işareti kalacak kesin değiştir. Dişi nadir konuşur. Hiç demiyorum. Youtube de konuşan kuşların tamamı erkektir hemen tek tek bakabilirsin. Bir tane dişi çıkarsa haberim olsun
 
Dişide konuşur ama erkeğe göre daha az konuşur ve daha çok eğitim gerektirir.
 
İlgi o kadar önemliki hepsi konuşur jumbo hariç diyebilirim yem yeme te useniyod a
 
dişiyle o kadar uğraşacağına erkek bir kuş al dişiye uğraştığının çeyreği kadar uğraş.bende vardı o kadar ilgilenmeme rağmen konuşturamadım
 
disilerde konusurlar mesala erkek 15 kelime okonusuyor iyi bir egitimle disiye erkekden daha fazla egitim versende 10-8 kelime anca konusur fazla konusamaz. ama oyle disiler gordum erkekleri salar gordugum disi hem konusuyordu hem + oyuncaklarla oynuyordu hemde herseye merakliydi erkeklere gore daha cok bilmsidi :D
 
Adamlar aslanları bile eğitiyor burada dişi kuşun eğitiminin zorluğu şusu busu diyorsunuz. "Sabır - ilgi - hoşgörü." Bu formülle gidersen 'insanı' bile eğitirsin kardeşim rahat ol sen. Kuşu değiştirmek gibi bir düşüncen olmasın bence.


Mantalite nedir? Dişiler sadece çiftleştirilmek için mi alınır? Sadece yavrulasınlar diye aracı,öylesine bi varlık mıdır? Hayır efendim!
Gayet güzel eğitilebilir,gayet güzel konuşturulabilir. Bu hayvanın yeteneğine bağlı olduğu kadar sahibininde yeteneğine bağlıdır.

Lütfen cinsiyet ayrımı yapmayın can'lar arasında. Onunda atan bi kalbi var ve gayet sevecenler. Hangi hayvana sevgiyle yaklaşırsan, o da sevgiyle karşılığını verir sana.


Ha çok içinde kalırsa bir kuş daha edinirsin erkek olanından, güle oynaya bakarsın her ikisinede. Olması gereken budur ve umarım doğru olanı yaparsın.
Sevgiler..
 
Son düzenleme:
imkansız diye birşey yok benim meleğim konuşuyor
 
Geri
Üst