petshop
petshop

                   

  1. Türkiye'nin en büyük Muhabbet Kuşu Forumuna Hoşgeldiniz
    Eğer sitemize yaptığınız ilk ziyaretiniz ise, lütfen öncelikle Forum Kurallarını okuyunuz. Forumumuzda bilgi alışverişinde bulunabilmeniz için Kayıt olmalısınız. Üye olmayanlar forumumuzdan yararlanamazlar.
    Eğer zaten kayıtlı kullanıcı iseniz, lütfen kullanıcı adınız ve şifreniz ile, Giriş yapınız. (Sitemize üyelik ücretsizdir)

    Notu Gizle

Mama bisküvi hazırlama

Konusu 'Muhabbet Kuşu Bakımı ve Beslenmesi' forumundadır ve muhabbetkusu tarafından 17 Ocak 2013 başlatılmıştır.

Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.
  1. muhabbetkusu
    Çevrimdışı

    muhabbetkusu Administrator
    Yönetici Administrator

    Katılım:
    16 Ocak 2013
    Mesajlar:
    3.084
    Beğenileri:
    11
    Yaz aylarındaki en büyük sıkıntılardan biride kuşlarımıza verdiğimiz mamanın çabuk bozulmasıdır. Sıcaklıktan dolayı bazen kuş mamayı bitirmeden ekşime gerçeklerşir. Bu durumda kuşlarımızı korumak için yapabileceğimiz en güzel şey yumurta vermektir ama bu durumdada yeni büyüyen yavrular da büyüme geriliği görülecektir. Bunun için vereceğim tarifi uygularsanız her iki sorunuda aşmış olacaksınız.

    Gerekli malzemeler
    10 Yumurta
    5 Yemek kaşığı un
    3 Yemek kaşığı şeker
    1 Yemek kaşığı tuz
    2 paket vanilya
    Ayrıca İsteğe bağlı limon veya portakal kabuğu rendesi.

    İlk olarak yumurtaların akı ile sarısı ayrılır. Ayrılan aklar bir kap içerisinde blendır yardımı ile çırpılır. (İyice köpürene kadar) Köpüren yumurta akına sarıları karıştırılır ve çırpma işlemi devam eder ve iyice birbirine karıştırılır. Yaklaşık 3 -4 dakika sonra Un , şeker,tuz ve vanilya da bu karışımın içerisine katılır.(limon veya portakal kabuğu rendesi) Malzemeler iyice birbirine karıştığından emin olunduktan sonra. Karışım 2-3 dk. kadar dinlenmesi için bırakılır. İçerisinde bulunan fazla hava karışımın üzerinde hava kabarçıkları meydana getirdiğinde uygun bir tepsiye dökülür. Tepsinin tabanı ve kenarları daha önceden margarin ile sıvanmış olursa piştikten sonra çıkarmak kolay olacaktır. Hazır olan karışım daha önceden 250 derecede ısıtılmış olan fırına verilir. 250 derecelik ısıda 8 dakika beklenir ve ısı 170 dereceye indirilir. Bu ısıda 10 dk. bekletildikten sonra fırın kapatılır hazır olan yumurta 5 dk. Kadar daha fırında bekletilir ve sonra çıkarılır. Hazır olan kekin soğuması beklenir ve kurutma işlemi için dilimlere ayrılır. Dilimleri güneş’in altında iyice kuruyana kadar bekletin. Daha sonra rondo yardımı ile istenilen kıvama gelinceye kadar inceltin.Ben bu karışımın içerisine 2 Ekmem ve 1 Kg. pötibör bisküvi katıyorum. Ekmekleri de güdilimlere ayırarak günez altında kurutup rondoda inceltin daha sonra bisküvileride aynı şekilde yapıp bu 3 malzemeyi birbirine karıştırın. Ben size BİM de satılan süsse marka petibör büsküviyi tavsiye ederim. Nedeni ; 100 g.7,4 Protein ihtiva eder diğer mübadili bisküvilere göre daha yüksek oranda proteine sahip olduğu için. Hazırlamış olduğumuz bu karışımı nemlendirmek için havuç kullanmamız yeterli olacaktır.

    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
     
  2. Serdar KARAKUŞ
    Çevrimdışı

    Katılım:
    5 Mayıs 2013
    Mesajlar:
    154
    Beğenileri:
    1
    selamlar.. nemlendirmek için havuç demişssiniz. havucu nasıl koymak gerekli? haşlayıp mı yoksa taze taze rendeleyip mi? bilgilendirirseniz sevinirim. iyi forumlar.
     
Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.

Sayfayı Paylaş