Karadeniz Pet

Nasıl Eğitim Vermeliyim?

  • Konbuyu başlatan ugur.ilica1
  • Başlangıç tarihi
U

ugur.ilica1

Guest
Merhaba arkadaslar ;
Bir onceki konumdada belirttigim gibi yeni uyeyim ve yeni muhabbet kusu besliyorum .
Muhabbet kusumu yeni aldim yaklasik 1 haftadir besliyorum. Muhabbet kusuma cok ilgi gosteriyorum .Sabahlari kafesten disari cikariyorum. Gogusunu oksuyorum arada sirada istiriyor. Muhabbet kusuma nasil egitim vermeliyim. Ozellikler konusmasini istiyorum ;) Ve elime aliskin olmasini istiyorm .Elime istemeyerek geliyor muhabbet kusum. Ben hemen ziplamasini omzuma konmasini istiyorum ama kafesten disari cikinca ucup duvara carpiyor :( hah birde sunu sormak istiyorum muhabbet kusu kafesinde ayna kesinlikle olmamasi lazimmis bu dogrumu kafeste su anda ayna var cikariyimmi .(kus erkek)

Cevaplariniz icin simdiden cok tesekkur ederim :) :):)

489613dea90edc098b5df706c767d7cb.jpg
 
Ilk 2 hafta kusunuz ortama ve size alisana kadar cok disari cikarmayin. Kusunuzun size alismasi icin de konusmasi icin de en onemli etken size guvenmesi. Size karsi guven kazanmasini saglamaniz lazim. Bunun icin kusunuzun yaninda ani hareketlerden ve seslerden kacinin. Kusunuzu size gelmesi icin zorlamayin ve kesinlikle kusunuzu avuclayarak tutmayin. Ilk 2 hafta sadece kafes icinde parmaginiza almaya calisin, parmaginiza cikmaya basladiginda elinizden yem yedirmeye calisabilirsiniz. Butun bunlari rahat bir sekilde yapmaya basladiginda disari cikarabilirsiniz ama ilk etapta disarda vakit gecirdiginiz sure cok fazla olmasin, bu sureyi azar azar arttirin. Kusunuzun konusmasi icin aynali oyuncagi cikarin, kafesinde aynali hicbirsey olmasin, aynasiz bir salincak ve ses cikaran bir oyuncak olabilir. Kusunuza internetten vs. kus sesi dinletmeyin ama ara ara hareketli canli muzikler dinletebilirsiniz. Butun bunlardan once onemli olan sey sabir ve ilgi. Kusunuzun size olan guveni tamamen olustugunda bu istedikleriniz gerceklesecek.
 
Son düzenleme:
Levent abi ve cocomade'in dediği gibi zaman ve ilgiyle olucak hepsi. Benim kuş eve geleli bir ay oldu daha anca ele gelir gibi oluyor zar zor, çok zorlamıyorum isterse kendisi geliyor bazen elimi uzatıp biraz bekleyince de geliyor fakat pek durmuyor uçmayı çok seviyor sürekli uçuyor gidip sağı solu kemiriyor filan :)
Ben çok erken saldım ve uzun süreli saldım ve o şekil de de devam ediyor artık yapcak birşey yok sen uzun süre salınık bırakma kuşu kafes içinde parmağa gelme alıştırmaları vs yaptır. Konuşmasını istediğin cümleyi de onla ilgilenirken yumuşak bir şekilde tekrar et aralara başka cümle karıştırma kafası karışmasın.
 
cok tesekkur ederim arkadaşlar :)

-- MUHABBETKUSU.COM.TR; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 08:38 -->-> Daha önceki mesaj 08:32 --

Arkadaşlar bir sorum daha olacak . Muhabbet kusum sabahlari deliriyo hep kafesi kemiriyo disari cikmak istiyo neden acaba . Ve kafesim uygun mu ? :)
794e069f76c59e0890c03f6863378f9f.jpg


kafeste 3 tunek 2 yemlik 1 suluk var . oyuncak olarak yun tavsan koyabilirmiyim :) yada ne koyabilirim

Tekrar tesekkurler :)
 
sabahları enerji patlaması yaşıyorlar normaldir, birde dışarı alıştıysa çıkmak ister o yüzden. Oyuncak olarak zilli halka top gibi şeyler de koyabilirsin.
 
kafes küçük bi de oyuncaklarla daraltmayın. eğer mümkünse kafesin dışına dallardan ve oyuncaklardan oyun alanı yapın. hatta kare büyük bir kafes öneririm. alışması konusunda sabır ve zaman gerekli. onunla yumuşak ses tonuyla konuşarak ilgilenmelisiniz. elden yem yedirmek çok işe yarıyor. kuşunuz tam alışma yaşında kafeste parmaktan parmağa gelme alıştırmaları yapın. sonra bunu dışarıda yapın. ilk başta kafesten salmama konusuna katılmıyorum. benim kuşum da önce sağa sola çarptı kendini sonra öğrendi. kafeste durarak etrafını tanıyamaz. dışarıda biyere çarpıp düşerse hemen akbaba gibi üzerine koşmayın sizden korkar.biraz toparlanıp kendine gelince gidin yanına. dışarıda parmağa geldkten sonra alıştırmanın büyük kısmı aşılmıştır. geriye kendi kendine uçup gelmesi kalır. o da kendiliğinden zamanla olur. meraklı hayvanlardır çünkü. ne yapıyor bu? diye bakmaya gelir. işte o ilk geldiği an en unutulmaz en mutlu andır :) umarım size de nasip olur.
 
ins. tesekkur ederim . elden yedirin diyosunuz elden ne vereyim yedigi yemden mi ? yoksa yesillifilan mi . :)
 
Kafes bana pek kullanisli gelmedi. Seda hanimin da dedigi gibi kare ve daha buyuk bir kafes daha iyi olabilir. Plastik tunek yerine ahsap tunek olursa cok daha saglikli olur. Oyuncak olarak yun yerine plastik renkli toplu zilli birsey olursa daha cok hosuna gidecektir tavsandan korkabilir.
 
peki tesekkurler

-- MUHABBETKUSU.COM.TR; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 11:59 -->-> Daha önceki mesaj 11:42 --

elden beslemeyi deneyin demistiniz .elden ne veriyim normal yedigi yem mi yoksa baska bi besin mi ?
 
Normal yedigi yem de olabilir minik bir dilim elma da.
 
cok tesekkurler :)

-- MUHABBETKUSU.COM.TR; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 12:44 -->-> Daha önceki mesaj 12:16 --

arkadaslar bi sorum daha var :) ben saz caliyorum da muhabbet kusumun yaninda calsam bi problem olur mu ?
 
muhabbet kuşları müziği çok sever onu müziksiz bırakmayın :) yanında çalın çok hoşuna gider.
 
Geri
Üst