Karadeniz Pet

ilk kuşum nasıl bir yol izlemeliyim

LuCiFeR

Yeni Üye
Katılım
6 Ocak 2024
Mesajlar
18
Tepkime puanı
2
Mesela bunun için liste yapanlarınız vardır elbette..

Hasta olduğu zaman şu vitaminleri veriyoruz
şu haldeyken şunu yapıyoruz
incindimi yada kan topladımı şu kremi sürüyoruz..
böyleyken şu ilacı kullanıyoruz gibi listelerinizi bekliyorum..

Bugün hani kontrole götüreyim dedim aklımda birşey kalmasın diye. 150 tl ye aldığım kuşa 600 tl muayene ücreti ödedim üstelik doğru dürüst baktığınıda sanmıyorum.. Kanatları kaldırdı tüylerini gerip baktı filan vitamin verdi bunu alın dedi o kadar.. Yavru zaten birşeyi yok dedi dedim hani uzun süre yaşaması için nasıl bir yol izlemeliyim vitaminlerini eksik etme dedi o kadar başka bekleyenler var diye uzun uzunda anlatmadı sanırım.. Hani hayvanlar için ücretsiz baktırabileceğimiz yerler varmı yurtdışındaki gibi onuda bilmiyorum.. açıkcası acemeliğime geldi.. ilk hayvanım ilk kuşum kısaca hani uzun süre bizimle olsun erken ölmesin diye önlem almak istiyorum..
 
Merhabalar, size bir tablo bırakacağım. Oradaki ürünler piyasada önde gelen markanın ürünleridir. Temin edip kullanmanızda fayda var. Oradaki vitamin ve probiyotiklerini ihmal etmeyin. Meyve sebze yiyebilir. Yararlı ve zararlılar listesi forumumuzda var. Meyveleri yıkadıktan sonra ıslak vermeyin, peçete ile nemini mutlaka alın. Haftada bir iki gün kesme şeker boyutunda yemesi kafi. Haftanın bir günü dal darı yiyebilir. Hem sağlıklı bir üründür hem de kuşlar bayılır. Kızıl sarı fark etmez ama kızıl bir tık daha vitaminlidir. İshale iyi gelir, kilo almasına yardımcı olur. Sürekli verirseniz yem yemeyip onu ister ve yağlanma yapabilir. O yüzden haftada bir gün bir dal yeterlidir. Haftanın bir günü yumurta maması verebilirsiniz. Kapalı yem alınız. Yemin tohum çeşitliliği güzel olsun. Eksikler varsa ekstra alıp siz karıştırabilirsiniz.
Kafeste kalamar kemiği mutlaka bulunmalı.
Gritli kuş kumu da olmalı. Sindirime iyi gelir. Beyaz ve ince ince yapılı olmasın. Mineral blok isteğe bağlı kullanılabilir. Kireç gibi olan gaga taşlarını kullanmayınız. Suyunu günlük olarak değiştirin ve suluğu iyice yıkayın. Hazır su kullanın. Yemlikte yem kabukları çoğaldıkça düzenli olarak üfleyin. Taktiben iki güne bir olabilir. Ballı kraker diye satılan ürünü kesinlikle almayın ve ömrü boyunca vermeyin. Kursak mantarına davetiye çıkartır.

Mümkün olduğunca kafes tülü kullanmayın. Tırnak takılmaları, ayak kırılmaları çok fazla oluyor çünkü tül yüzünden.
Tünekler mutlaka kalın ve tahta tünek olmalı. Plastik tünek kullanmayın, ayaklarını yara yapıyor. Kafeste oyuncak, salıncak vs olsun ki canı sıkılmasın Kafes içinde ayna olmasın.
Akşam hava karardığında uyuması iyi olur. Uyumayan kuş agresif olur ve bağışıklık anlamında ona iyi gelmez. En geç akşam dokuzdan sonra uyusa iyi olur. Düzenli olarak kafes dışına çıkmalı. Tüy dönemleri hassas dönemleridir. O zamanda durgun olabilir. Ekstra dikkat etmeniz önemlidir.
Genel anlamda dışkı takibi yapmak önemlidir. Yemesi içmesi enerjisi dışkısı iyiyise korkmanızı gerektirecek bir durum yoktur.

Aklıma gelenler bunlar sorunuz olursa sorabilirsiniz :)
İyi forumlar ✨
 
IMG_20231125_112109.jpg
 
Geri
Üst