Karadeniz Pet

Soğuğa ne kadar dayanıklı

Can Bey

Meraklı Üye
Katılım
28 Mar 2015
Mesajlar
236
Tepkime puanı
0
Akşam işten geldiğimde UFO'yu açıyorum o zamana kadar oda soğuk oluyor geldiğimde evde üşüyorum . Kuşta sorun olur mu İzmir de yaşıyorum . Önlem almalımıyım Nasıl halledebilir bu meseleyi ?


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Olmaz, sıcak ortam olmalı.İzmir buz gibidir kışın. Bu şekilde kuşunuz hasta olur.

C6903 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
ısı düşümü yavaş yavaş olduğu için problem olmuyordur.bende ankaradayım - leri görüyoruz burda problem olmuyor.orası burdan daha sıcaktır kesinlikle.
 
Hava Akımı almadıkça kuş kışın dayanır merak etmeyin. Antalyadayım kışın akşamları oda sıcaklığı 17 dereceye düşüyor kuşa birşey olmuyor
 
15 derece altı yerlerde bence muhabbet kuşları tutulmamalı ve çare bulunmalıdır. Isıyı siz bilirsiniz kaç derece olduğunu. Bu kuşlar sıcak iklim kuşları. Yaşar mı evet eksilerde de yaşar ama sizin bile duramadığınız soğukta bence o kuşları da zorla tutmamalıyız. Seçim sizin kolay gelsin...
 
Kardeş kuşum az bir soğukta kalsın hapşırıyor ve burnundan su sıçrıyor yüzüme. Ortam sıcak olmalı. NET!

C6903 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
oda sıcaklığı 15 derecenin altına düşmemelidir. 10 derecede de yaşarlar ama soğuk oluyor onlar için. eğer tüm odayı ısıtamıyorsanız kafes içi ısıtıcılar mevcut
KH Mfg Snuggle Up Bird Cage Perch Warmer Heater Small Medium KH9050 | eBay

eğer ben bu kadar para vermek istemem derseniz de kafesin yakınında bir ampul yakmanız yine onlar için yeterli ısınmayı yapacaktır.
 
[MENTION=15884]Can Bey[/MENTION] Ya hiç yakmayacaksın ya hep yakacaksın. Gündüz soğuk akşam sıcak yaparsan kuşlar tüye girer ve bir daha çıkamazlar.

Bence yağlı, termostatlı radyatör al, tüm gün yak..
Ayarlarsın 16°C, hem kuşlar rahat eder, hem çok elektrik yakmaz.
 
Ampul işi çözüm olur mu sizce şimdi evde ufo var radyatör için şimdilik bğtçem uygun değil 24 saatte yakamam ufonun elektiği belli evde olduğum zaman açıyorum :)
Ampul işe yarar derseniz hemen bir ampul alayım nasıl nereye koycaz ampulu

-- MUHABBETKUSU.COM.TR; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 01:03 -->-> Daha önceki mesaj 00:58 --

veya kuşun üstünü örtmek yarar lı olur mu
 
Ufo dediğin infrared yani ışıkla ısıtan sistem açıldığı zaman vurduğu yüzeyi ısıtır, kapandığı zaman bitti-gitti.. Ortamı sıcak tutacak bir cihaz lazım. En güzeli ve pratiği yağlı radyatör. Isı veren ampuller de var. Ancak kuşların kaldığı oda çok büyük olursa ortamı ısıtmaz.
 
Kus bakma işi zahmetli ve maliyetli malesef ama yagli radyator hem kusunuzu hemde sizi sıcak tutar
 
kullanan varmı kümes ısıtıcıdan acaba ?
 
Yanlış hatırlamıyorsam [MENTION=853]Mustafa BÜYÜK[/MENTION] kullanıyordu hatta fazla olan bir ısıtıcıyı satışa çıkarmıştı.
 
evde bakıorsanız dogalgaz mevcutsa yakmayı dusunebılırsınız ben evımde bos bır odamda bakıyorum cıftlerımı dogalgaz 7 24 acık bende hıc kapatmıyorum oda sıcaklıgım 22 23 derece arasında degısıyor 3 petek yakıyorum toplamda evde aylık 150 tl fatura oduyorum mınımumda yakıyorum hanı azmı yakıor cokmu para ödıorum onu dusunmedım hıc kuslar hasta olmasın kuluckaya yatanı var dıe kuslara kıyamadım hanı oyle bır ımkanınız varsa dogalgaz yakın ama dedıgım gıbı butceye uygun bır ısmı bunu hıc dusunmedım 150 cok gelebılır kımıne
 
10 derece altına düşmeye başlıyorsa muhabbetler için soğuk alma problemleri başlıyor.Zaten sizde ortama girince üşüyorsanız o zaman sıcaklık uygun değil.Birde gün içinde sıcaklık değişimleri çok olmamalı buda hem hasta yapıyor hemde ara tüylenme yapıyor.Yağlı radyatör yine en uygun çözümlerden bütçeniz el vermiyorsa ufo ile ısınıyorsanız ortamı fazla kuruttuğu için bir kab içerisinde su bulundurun.Ortamın yalıtımını sağlayın pencere ve kapı boşluklarını uygun malzemeyle kapatın.En azından içerdeki ısıyı bir süre muhafaza eder.
 
Ortamın ısısı ne olursa olsun -5 dereceye kadar sorun olmaz. Yeterki 20 derece sıcaklık hızla 5 dereceye düşmesin. Ve suluk donmasın. Üretim niyetiniz de yoksa ısıtıcıya falan gerek yok.
 
Geri
Üst