Arkadaşlar merhaba. Bundan 3 ay önce jumbo çift aldım yani ben jumbo tahmin ediyorum. Yaşları 1-1.5 arası tahminin. Doğduklarından beri beraberlermiş. İlk aldığımda yumurta vardı ve sahibi yumurtaların 10 günlük olduğunu ve muhtemelen boş olduklarını söyledi. Baktığımda neredeyse kurumuştu 2 side. 2 sinide attıktan sonra aldım odaya koydum. Çok fazla rahatsız etmem normalde. Yemeğini koyarım arada uzaktan izlerim. Erkek iri, dişi biraz daha çelimsiz. Erkek devamlı bacak atar. Ama devamlı. Biraz zaman geçti yuvalığı taktım ve aradan 3-4 geçti yumurta vardı. Çiftleştiklerini dediğim gibi fazla zaman geçirmediğimden görmemiştim. Sonra ikinci yumurta. İlk yumurta sonrasında ortadan kayboldu. Ve yumurtalar 4 oldu. Dişi devamlı yatıyordu. Bu arada bir iki kere çiftleştiklerini gördüm ancak erkek üzerinde duramıyor ikisi birden tünekten düşüyorlardı. Tünek zaten tahta tünek ben biraz daha kalınını taktım hemen. Aradan 15 gün geçti baktım 4 yumurtada boş. Hiç bir kararma yok bildiğiniz yediğimiz yumurta gibi. Daha sonrasında dişiyi dinlendirmeye çektim biraz. Sonra tekrar geçen hafta ilk yumurta sonra iki derken şu anda 4 yumurta oldu. Ancak dün baktım ilk yumurta yine boş. Muhtemelen bunlarda boş. Erkek tüyden çıktı tekrar girdi ama çok az kafada ensede vardı kapsül. Bu arada ikisininde popo tüylerini kestim. Tam çıplak kalmadı ama baya kısalttım. Bu boş yumurtalar neden olabilir. Erkekte yağlanma, dişide bilmediğim bir rahatsızlık, tüye girme, erkeği çiftleşmede taşıyamaması, erkeğin devamlı bacak atmasına dayanamayıp yalandan çiftleşme vs bulduklarım bunlar. Fikir verin napabilirm