Yolculuk 22 saat sürdü. Benim evden kalkıp toplu taşımayla otogara gitmek vs dahil de kuşcağız 24 saat attığım kafeste kaldı. Şimdi neden böyle oldu neleri yanlış yaptım, ne konularda iyiydi anlatayım.
Öncelikle şu taşıma kafesi yazınca direkt çıkan küçük telli kafeslerden alacaktım zaten (
https://hizliresim.com/Kh1Ud2) ama kış vakti gideceğimi biliyordum eve, yol boyunca üşümesine engel olamam klima çarpar yemi dökülür vs diye paraya kıyayım dedim. Hem de pahalı ya daha iyidir kesin dedim 2gr secondino kafesini sipariş ettim. (
https://hizliresim.com/niaaeG) Akyolkardeşler’den yem vs ile birlikte almıştım bi baktım kargonun içinde asıl aldığım şey yok. Aradım yollamamışsınız dedim. Yanlışlık olmuş stokta kalmayınca koymamışlar, unutmuşlar da haber vermeyi. Hemen dedi STA’yı gönderelim. 2 katı fiyatınaydı ama secondino fiyatına almış oldum. Şimdi düşünüyorum zaten iyi ki Secondino gelmemiş.
Kafes gerçekten sıcak-soğuk çarpmaması, yem ve su değişimi, dökülmemesi konusunda iyiydi. En büyük sorun çok sıkılmasıydı çünkü normal kafes teli gibi ya da direkt şeffaf bi yeri yoktu garibim deliklerden bakmaya çalışıyordu. Çok çok üzüldüm, umarım affeder beni.
Yolculuğun bu kadar uzun sürmesi de tamamen talihsizlik. 2 kere arıza yaptı otobüs, başka bi otobüse aktarıldık. O otobüsün kalkması da zaten 1:30 saat sürdü. Toplamda 6 saat daha eklendi sanki çok az bir yolmuş gibi. Şanssızlık ya umarım dönmem gerektiğinde direkt uçak olur da otobüslere düşmez yavrum.
Sürekli bağırmasının nedenini öğrendim sonra. Karanlık olunca normalde uyur diyodum ama sallandıkça ve etrafı göremeyince korkuyordu. Telefonumun ışığını önüne bişey koyarak loş bi ışık yaptım ona anında rahatladı, öyle uyumaya başladı. Ha dediğiniz gibi bi de altına kağıt havlu serdim kalın katman şeklinde rahatladı daha kolay durdu. Arada beni çağırma sesi yapıyordu, cevap vermezsem yine bağırıyordu o yüzden sürekli öpücük ata ata gittik.

Sabaha doğru uyandı ama bişey göremediği için sıkılmaya başladı, önce etrafı gösteriyim dedim ama tam aydınlanmadığı için ondan da sıkıldı. Açtım otobüs televizyonunu candy crush oynadım dikkatini çeksin diye ve valla o kadar işe yaradı ki. Saatlerce ilgiyle izledi o deliklerden küçük bebek gibi ya.

Sonra bebeklerin yine dikkatini çeksin diye animasyonlu ninni falan açtım öyle öyle gittik valla. :dd Bunları yaptıktan sonra bağırmadı hiç çok şükür, neşeli neşeli öttü. Yani inşallah neşelidir, ben öyle anlıyordum o ötüşü kafa sallamalı falan.
Şimdi de kafesini hazırladım koydum içine etrafa alışana kadar çıkarmak istemedim. Zaten dinlensin, uyusun diye sessiz yere getirdim. Sabah açıcam kafesi isterse çıksın keşfetsin. Keyfi yerinde gözüküyor bakalım. Umarım öyledir.
@minik kuş bonibon @Ceydailker ikinize de teşekkür ederim. Onu rahatlatabilecek şeyleri düşünmeme siz yardım ettiniz zaten çok çok büyük destek oldunuz manevi olarak da o stresli anımda.
@Ceydailker inanmıyorum, hem hemşeriyiz hem de aynı yollardan geçmişiz çok iyi denk gelmiş.

Sizin kuşlarınız nasıl, siz de mi otobüsle götürüyordunuz?