S
seda
Guest
merhaba arkadaslar.2 aylık muhabbet kuşlarımı ne zaman elime almaya kalksam çok fena bir şekilde ısırıyorlar.bu konu hakkında ne yapabileceğim hakkında bilgi istiyorum.kuşları alalı 3 gün oldu teşekkürler.
eğer kuşu elinle kavramaya çalışırsan ısırırlar muhabbet kuşları hiç sevmez elle kavranmayı
bunuda yapmama rağmen birşeyler ters gidiyor sanırımonlara kibarca ve kısık sesle davran yüksek ve ani seslerden çok korkarlar
Eline alışmamışlardır o yüzden ısırıyolardır kuşların yemliklerini çıkart biraz aç kalsınlar daha sonra eline yem koy ve elinden yem yedir elinin zararsız olduğunu anladıklarında eline gelirler ve ısırmazlar
anlıyorum tesekkürlerEline alışmamışlardır o yüzden ısırıyolardır kuşların yemliklerini çıkart biraz aç kalsınlar daha sonra eline yem koy ve elinden yem yedir elinin zararsız olduğunu anladıklarında eline gelirler ve ısırmazlar
peki tesekkürlerSelim bey,
Hayvanları aç bırakarak sonrasında elimize yem alarak alıştırma yöntemini doğru bulmuyorum.
Kuşları alalı daha 3 gün olmuş, onlara biraz zaman tanımak lazım. Birsüre sonra hem ortama hemde size alıştığını göreceksiniz.
Selim bey,
Hayvanları aç bırakarak sonrasında elimize yem alarak alıştırma yöntemini doğru bulmuyorum.
Kuşları alalı daha 3 gün olmuş, onlara biraz zaman tanımak lazım. Birsüre sonra hem ortama hemde size alıştığını göreceksiniz.
peki yemlikleri alırsam sizce ne kadar sonra el yöntemini denemliyimYöntemler kişiden kişiye değişir Emre bey ben kuşlarımı aldığımda kime sorduysam bu yöntemi söyledi ve genelde hep bu yöntem kullanılır ben kendi kuşlarımı t-shirt'imin içine koydum ve öyle alıştılar hatta bazen t-shirimin içine girip üstümde uyuyolar benim yazdığım sadece bir yöntem denemek yada denememek herkesin kendi elinde olan birşey
peki yemlikleri alırsam sizce ne kadar sonra el yöntemini denemliyim
2 3 saat sonra deneyebilirsiniz eğer ztn acıkmış olurlarsa elinizden yemi yemeye başlarlar
Yöntemler kişiden kişiye değişir Emre bey ben kuşlarımı aldığımda kime sorduysam bu yöntemi söyledi ve genelde hep bu yöntem kullanılır ben kendi kuşlarımı t-shirt'imin içine koydum ve öyle alıştılar hatta bazen t-shirimin içine girip üstümde uyuyolar benim yazdığım sadece bir yöntem denemek yada denememek herkesin kendi elinde olan birşey
Tabiki değişir ama hayvanları aç bırakıp bırakıp elinize gelmesine mecbur ederek alıştırma yöntemi doğru değil. Ama dediğiniz alışma sürecini kısa tutma adına denenen bi yöntem.
Yoksa size alıştıktan sonra elinizden de omuzunuzdan da yem yedirebilirsiniz.
evet var 1dişi 1erkek olarak aldım ikiside 2aylıkmuhabbetin yanında 2. bir muhabbet var mı varsa o kuşlar eline gelmez bunu aklına koy
Selim bey,
Çift muhabbet kuşu alışmaya musait değildir. Tek tek alıştırma esastır.