Merhaba arkadaşlar,
2 aylık yavru muhabbet kuşum için bir bakım ve takviye düzeni oluşturdum. Kuşumun gelişimi ve sağlığı için uyguladığım güncel program aşağıdadır. Bu konudaki tecrübelerinizi ve önerilerinizi merak ediyorum.
Sizce bu rutin 2 aylık bir yavru için yeterli mi? Eklemem veya çıkarmam gereken bir şey var mı?
2 aylık yavru muhabbet kuşum için bir bakım ve takviye düzeni oluşturdum. Kuşumun gelişimi ve sağlığı için uyguladığım güncel program aşağıdadır. Bu konudaki tecrübelerinizi ve önerilerinizi merak ediyorum.
1. Takviye ve Vitamin Programı
Vitaminler Röhnfried serisini kullanıyorum. Takviyeli suları en geç 8 saat sonra döküp taze suyla tazeliyorum.- Salı (Multivitamin): 50 ml taze içme suyuna 0.25 ml Gervit-W ekliyorum.
- Perşembe (Amino Asit & B Vitamini): 50 ml suya 0.5 ml Bt-Amin Forte (özellikle tüy ve kas gelişimi için) ekliyorum.
- Cumartesi (Probiyotik): 80 ml suya mercimek tanesi kadar Entrobac koyuyorum.
2. Beslenme Düzeni
- Ana Yem: Kafeste her zaman taze aspur (kanarya yemi) ve kaliteli muhabbet kuşu yemi ayrı ayrı bulunuyor genelde aspuru daha çok tüketiyor.
- Ek : Haftalık periyotlarda havuç, haşlanmış yumurta (beyazı ve sarısı) ve sınırlı miktarda marul/salatalık takviyesi yapıyorum.
- Kum ve Mineraller: Sindirim desteği ve kalsiyum için Hobby First King Natural Grit (kömürlü, anasonlu ve iri taneli) kum kullanıyorum. Ayrıca kafeste gaga taşı/mineral blok da mevcut.
Sizce bu rutin 2 aylık bir yavru için yeterli mi? Eklemem veya çıkarmam gereken bir şey var mı?