2 dişi kuşumun yanına yeni 1 erkek aldım

Boncuk&limon

Yeni Üye
Burda açtığım konuda iki kuşumun da dişi olduğunu öğrenmiştim şimdi arkadaşımın erkek kuşunu aldım 1 tanesi ile eş yapıp diğerini arkadaşına vereceğim eşleştirmek için nasıl bir yol izlemeliyim petshoptan kızıştırıcı yem istedim Nijer tohumu verdi biraz araştırdım kimisi öneriyor kimisi önermiyor Nijer tohumunu asıl konuya dönecek olursak 3 gündür 2 dişi kendi kardeşlerinde erkek kendi kafesinde duruyor arada çıkarıp hepsini kafesin üstüne koymuyorum orda pek münasebetleri olmuyor dişileri sırayla erkeğin kafesine artım birisiyle direk kavgaya başladılar ayırdım diğerini attım onunla bir iki sürtüşme oldu biraz kavga ettiler ama birbirlerine pek yaklaşamıyorlar nasıl bir yol izlemeliyim yardımcı olurmusunuz

Nijer tohumu abartılmadan verilebilir. 10 gün kadar ayrı tutup erkek kafesini sahiplendikten sonra kavga etmediği dişiyi yanına atıp deneyin tekrar

Nijer tohumu abartılmadan verilebilir. 10 gün kadar ayrı tutup erkek kafesini sahiplendikten sonra kavga etmediği dişiyi yanına atıp deneyin tekrar
Erkeğin kendi kafesi zaten arkadaşımın kuşu ilgilenmediği için alıştırmamıs 1 buçuk yıldır ayrı tutuyorum çıkarıp kafesin üstüne beraber koymuyorum günde 10 15 dakika

Kafesi derken ortamı sahiplenmesini kastettim. Bi öz güveni gelmeli onu beklemelisiniz. Ne kadar zamandır sizde?

Pazartesi gününden beri bende 5 gün oldu kafesler yan yana duruyor akşamları bi süre kafesten çıkarıp kafesin üstüne koymuyorum hepsini erkek biraz ufak yapılı dişi kuşlarıma göre

5 günde ne olmasını bekliyorsunuz

Dışkı resmi ekleyin. Mantar hastalığı olma ihtimali yüksek. Yarın mutlaka triflucan alın. Gelişmelere göre gerekirse antibiyotik de alırsınız.

Dışkısı normal gibi abi diğer dişiyle aynı kafeste olduğu için hangisi bunun bilmiyorum ama dışkılarda bı anormallik yok dün ayırdım diğer dişiyi bu gün altına Yeni kağıt koyup dışkısını atarım

Hasta kuşun durduğu taraftaki dışkı bu abi sularına elma sirkesi de ekliyorum ortalama 10 güne 1 kafesi en geç 3 4 güne bir temizliyorum kaşıntı olursa kuşlarda elma sirkesiyle suyu karıştırıp kulak pamuğu yardımıyla vücutlarına gagalarina ayaklarına sürüyorum

Hasta kuşun durduğu taraftaki dışkı bu abi sularına elma sirkesi de ekliyorum ortalama 10 güne 1 kafesi en geç 3 4 güne bir temizliyorum kaşıntı olursa kuşlarda elma sirkesiyle suyu karıştırıp kulak pamuğu yardımıyla vücutlarına gagalarina ayaklarına sürüyorum
Dışkı tam normal denemez.

Ve sirke kullanmayın. Deriyi tahriş etme durumu var. Dış parazit sorunu varsa ivermektin etken maddeli damla alınıp kullanmak gerekli,derisine. Eğer böyle bir sorun yoksa gerek yok ve şampuan,sirke vs kullanmayın. Duru temiz ılık içme suyu ile banyo yapabilir.

Geri