Merhaba arkadaşlar yaklaşık 3 haftadır bu box kafes le uğraşıyorum. Defalarca proje ve ölçü hazırladım en sonunda 2 katlı yapmaya karar verdim. Birçok kez ölçü değiştirdim, santimlik hatta milimlik hesap hataları bile kafesin düzgün olmamasına neden olacağı için , internetten sipariş verdiğim öntel,ızgara,tava nın gelmesini bekledim ve gelen ürünlere göre sıfırdan ölçü çıkarmak zorunda kaldım.
Temel olarak bir çizim yaptım, ve ölçü işlemini bitirdim.
Belirlediğim ölçülere göre marangoza 1.8mm lik mdf leri kestirdim.(0.9mm lik mdf ile hem maliyet hemde ağırlık biraz azalabilirdi fakat vidalama işleminde çatlatırım korkusu ve dayanıklı olmaz düşüncesi ile 1.8mmlik mdf tercih ettim)
MDF lerin toplam maliyeti 100 tl idi.
2 şer adet öntel tava ve ızgara maliyeti 50tl + kargo 5 tl idi.
Vida,kapak menteşeleri vs. derken toplam maliyet 150-180 arası değişmektedir.
Aslında böyle hazır kafesler de 150tl + kargo 30tl desek 180tl ye geliyordu fakat kendi emeğim olsun istedim
Ve kuşlar da eklendi.
Bu arada beyaz renk kuşları rahatsız eder diye bir şey duydum doğru mudur?
Ayrıca içerisine ışık(led yada florasan) koymaya gerek var mı? Faydası veya zararı nedir?
Her türlü eleştiri ve tavsiyelerinizi bekliyorum.Teşekkürler.
Temel olarak bir çizim yaptım, ve ölçü işlemini bitirdim.
Belirlediğim ölçülere göre marangoza 1.8mm lik mdf leri kestirdim.(0.9mm lik mdf ile hem maliyet hemde ağırlık biraz azalabilirdi fakat vidalama işleminde çatlatırım korkusu ve dayanıklı olmaz düşüncesi ile 1.8mmlik mdf tercih ettim)
MDF lerin toplam maliyeti 100 tl idi.
2 şer adet öntel tava ve ızgara maliyeti 50tl + kargo 5 tl idi.
Vida,kapak menteşeleri vs. derken toplam maliyet 150-180 arası değişmektedir.
Aslında böyle hazır kafesler de 150tl + kargo 30tl desek 180tl ye geliyordu fakat kendi emeğim olsun istedim
Ve kuşlar da eklendi.
Bu arada beyaz renk kuşları rahatsız eder diye bir şey duydum doğru mudur?
Ayrıca içerisine ışık(led yada florasan) koymaya gerek var mı? Faydası veya zararı nedir?
Her türlü eleştiri ve tavsiyelerinizi bekliyorum.Teşekkürler.