3 haftadır tekrarlayan ishal

limonlimonlimon

Meraklı Üye
Merhaba kuşum 5 yaşında 3 haftadır ishal sorunu var. Keyfi yerinde yemini yiyor gayet normal bir şekilde fakat ishali geçmiyor. Entrobac verdim bu süreçte toparlıyor gibi oluyor 1 gün kakası düzeliyor sonra yine aynı sulu dağınık bazen yeşil kaka yapıyor.Popo kısmı sürekli ıslak orada kakalar yapışıyor ara ara sıcak su ile yıkayıp temizliyorum.Sirke koydum az önce suyuna biraz başka birisine tavsiyede bulunulmuş.Başka ne yapabilirim? Yardımcı olursanız sevinirim.

Videosunu ve net dışkı resmini paylaşın.

Kuş hasta. Mutlaka tedavi edilmeli. Probiyotikle falan olmaz.

Kuş ishal değil. Ama enfeksiyon başlangıcı var büyük ihtimalle. Eczaneden bactrim ve triflucan şurup, veya veterinerden doksisiklin, amoksisilin etken maddeli veya baytril %2.5'luk %5 lik falan almayın. Veya enroflaksasin etken maddeli bir ilaç alıp tedavi başlayın. Probiyotiğiniz yoksa probiyotik de alın.

Kuş ishal değil. Ama enfeksiyon başlangıcı var büyük ihtimalle. Eczaneden bactrim ve triflucan şurup, veya veterinerden doksisiklin, amoksisilin etken maddeli veya baytril %2.5'luk %5 lik falan almayın sakın. Veya enroflaksasin etken maddeli bir ilaç alıp tedavi başlayın. Probiyotiğiniz yoksa probiyotik de alın.
Aslında altından aldığım peçete çok ıslaktı.popo kısmını ılık su ile temizledim sonra yaptığı ilk kaka size gönderdiğim oldu.Sulu olunca ishal diye nitelendirmiştim.Şehre uzak bir yerde yaşıyorum hemen veterinere götürme imkanım yok. Eczaneden dediğiniz şurupları yarın temin edeyim. Siz bana ne kadar vermem gerektiğini de yazarsanız sevinirim.probiyotik tavsiyeniz var mıdır?

Her bir ilaçtan 50 ml suya 7 damla katarak verin. Probiyotik olarak da prozimplus veya probac1000 olabilir. İkisi de iyidir. Hatta iksini de alıp dönüşümlü de kullanabilirsiniz tercih sizin.

Kuş obez. Kaç gr ağırlığında?

Her bir ilaçtan 50 ml suya 7 damla katarak verin. Probiyotik olarak da prozimplus veya probac1000 olabilir. İkisi de iyidir. Hatta iksini de alıp dönüşümlü de kullanabilirsiniz tercih sizin.
Merhaba tekrardan az önce yaptığı kaka bu
POpo kısmı da bu şekilde
Yine tavsiye ettiğiniz şurupları mı alayım?

Daha almadınız mı ?

Gaga için neem yağı alabilirsiniz. Günde 2 kez sürersiniz. Ayaklarına da haftada 1 falan sürebilirsiniz. Doğal bir üründür.

Gaga için neem yağı alabilirsiniz. Günde 2 kez sürersiniz. Ayaklarına da haftada 1 falan sürebilirsiniz. Doğal bir üründür.
Çok teşekkür ederim. Yazlık bir yerde yaşıyorum merkezinde de sadece 1 tane eczane var o sebeple alamadım henüz gidemedim çünkü küçük çocuğum da var yanlış anlamayın lütfen yoksa Limon bizim için çok değerli bir kuş 🌸 cevaplarınız için teşekkür ederim.iyi günler dilerim.

Tamam ne zaman gidebişirseniz artık.

Geri