7 Yumurta var hepsi bos?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Mursel
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Boş olduğundan kesin emin olduğunuz yumurtaları alıp dişinin boşuna yatmasını engelleyebilirsiniz. Yumurtaların dolu olmamasının birçok nedeni olabilir. Tüneklerin sağlam olmaması, çiftlerin ilk tecrübeleri olması, alt kısımdaki tüylerin fazla uzun olması vs.
Ben muhabbet kuşunun yanina dişi aldim 10gun önce anlasdilsr ve yuva takdim dunde ciftlesdiklerini gördüm ama 5saniye surdu bugünde dişi ile erkek beraber yuvaya giriyor yumurta alabilir miyiz sence?

Hocam iyi aksamlar,

8 tane yumurtamin 8inide kirdim. Yumurta kontrolunde gozlemledigim gibi hepsi bos cikti. Yuvaligi cikardim simdi. Poposu biraz sis disi kusumun. Ama erkek kovaliyor. Disi yuvaliga girdigi icin erkek ile disi ciftlesemiyordu. Simdi erkek israrci, boylelikle ciftleseceklerini umuyorum. Yumurta mamasi yapip koyacagim simdi yine. Bu konuda yardimci olur musunuz?
Çiftleşmelerinin yuvalığın takılı olup olmamasıyla alakası yoktur. Yumurtlamaya hazır dişiler bazen hiç görmediği Erkekle bile çiftleşiyor. Çiftleşme bittikten sonra dövüyor erkeği :D Yumurtaların boş çıkması çiftleşmemelerinden değil , Erkeğin hem biraz yaşlı hem de yeterli besin takviyesi yapılmamış olmasından diye tahmin ediyorum. Siz daha önce dediklerimi yapın. Ve yumurtaların tamamı gelene kadar Haftada üçgün gazı tam kaçmış maden suyu verin. Diğer zamanlar haftada bir. Ayrıca yumurta kabuğu verin.

Son düzenleme:
Çiftleşmelerinin yuvalığın takılı olup olmamasıyla alakalı değildir.Yumurtlamaya hazır dişiler bazen hiç görmediği Erkekle bile çiftleşiyor. Çiftleşme bittikten sonra dövüyor erkeği :D Yumurtaların boş çıkması çiftleşmemelerinden değil , Erkeğin hem biraz yaşlı hem de yeterli besin takviyesi yapılmamış olmasından diye tahmin ediyorum. Siz daha önce dediklerimi yapın. Ve yumurtaların tamamı gelene kadar Haftada üçgün gazı tam kaçmış maden suyu verin. Diğer zamanlar haftada bir. Ayrıca yumurta kabuğu verin.
Haslanmis yumurta, bebe biskuviti ve yumurtanij kabugunu karistirip veriyorum. Erkek bayaa yiyor. Diside yiyor. Yemlerinde de takviye var. Erkek ayagini atiyor disinin arkasindan ama disi yaman. Bayaa opusuyorlar, sevisiyorlar. Sanirim sabirli olmam lazim. Yuvaligi takayim mi geri? Disi hemen hemen hic cikmiyor diye erkek halledemiyor diye dusunuyorum. Simdi ise erkek atak baya.

Boş olduğundan kesin emin olduğunuz yumurtaları alıp dişinin boşuna yatmasını engelleyebilirsiniz. Yumurtaların dolu olmamasının birçok nedeni olabilir. Tüneklerin sağlam olmaması, çiftlerin ilk tecrübeleri olması, alt kısımdaki tüylerin fazla uzun olması vs.
Ben muhabbet kuşunun yanina dişi aldim 10gun önce anlasdilsr ve yuva takdim dunde ciftlesdiklerini gördüm ama 5saniye surdu bugünde dişi ile erkek beraber yuvaya giriyor yumurta alabilir miyiz sence?
Alınmaması için bir neden yok.
Peki yumurta geleceğini nerden anlarim?,

Geri