Kuş kumu yok. Yaklaşık bir haftadır hastaydı, şu an tam düzelmesede eskisinden çok daha iyi. Bağırsak problemi olup olmadığını nasıl anlarım ki?Daha önce önceki kuşumda Benimde başıma gelmişti kafeste kuş kumu var mı ve yiyor mu ? Yemiyorsa tazele ulaşabileceği yere koy yemine yakın olsun veya her zamanki haline alışkınsa yemle onun yerini değiştir. Eğer bir bağırsak problemi yoksa sindirme sorunu yaşıyordur diye düşünüyorum 1 hafta falan sürmüştü benim kuşta sonra düzeldi.
Benimle birlikte her şeyi yiyor, kıramıyorum az az veriyorum yediklerimden. Örneğin bugün fıstık ezmesi yerken geldi ve yemek istedi, ittirdim tekrar geldi ben de dayanamadım verdim. Umarım yanlış bir şey yapmıyorumdur.
Hayır hiç yapmadı.Kesinlikle yanlış yapıyorsunuz.Bi kuş kumu kuş için sindirimine yardım eden önemli bi maddedir.
Kuşların sindirim sistemi bizim gibi değil ki herşeyi yer ama herşeyi yemesi kuşunuzu öldürebilir bile.
Ona sadece taze yeşil sebzeler ve meyveler vermelisiniz.
Google da aratarak bi sürü doğru sonuç bulabilirsiniz link vermek yasak mı bilmem kusura bakmasınlar şu kaynakta bahsetmişler ne yer ne yemez diye.
http://www.kusmuhabbeti.com/2015/03/muhabbet-kuslar-neler-yer-neler.html?m=1
Birde kuşunuz elinize parmağınıza yem kusuyor mu hiç ? Kur yaparken parmağa yem kusmasıda iyi değil çünkü kendine zarar verir sürekli yaparsa.
Hayır hiç yapmadı.
"Yer Fıstığı'nın kabuğunda mantar rahatsızlıklarına neden olacak bakteriler bulunmaktadır" yazıyor. Ben vermiştim kaç kere gerçekten çok üzgünüm şu an... Acaba o yüzden mi yapıyor böyle
Köpüklü mü o dışkı acaba?
Siz dediğim tedaviyi yapın eğer şüpheniz varsa zaman kaybetmeden veterinere götürün.Mantar olup olmadığını nasıl anlayabilirim? Gagası, ayakları ve dışkısı gayet normal geldi bana.
5 gündür suluğuna probiyotik, tetramezatin ve vitamin koyuyordum. Onlara da devam edeyim mi?Siz dediğim tedaviyi yapın eğer şüpheniz varsa zaman kaybetmeden veterinere götürün.
Peki kuşumda mantar olmasa bile dediğiniz tedaviyi uygulasam bir sıkıntı olur mu?Ağzını bu şekilde açması hexamiatasis veya mantar hastalığı belirtisidir. Ense dersine bir damla kadar avimec veya vilmectin sürün. Cocsi geel bulabilirseniz o ilaçtan kullanın. Veyerinerlerde veya petshoplarda olur. Bulamazsanız eczaneden mikostatin ve flagyle alıp sabah akşam birer damla damlatın ağzına. Flagyle bulamazsanız biteral tablet alıp suyuna bir tavletin 1/6 sını toz hake getirip katın. Tedavi 7 gün sürecek. 4. Gün ve son gün temas ettiği her ne varsa dezenfekte edin. Kafes telleri de dahil.