Alışılmış yuvalık değişirmi

Batuhan mert

Yeni Üye
Herkese merhaba bi kaç ay önce aldığım çift kuşlarımı yuvalıklarıyla beraber aldım fakat alıştıkları bu yuva biraz ufak ve tabanı düz yumurtaları toplaması zor olur veya yavruların çarpık bacak ve ezilme gibi tehlikelerle karşılaşabileceği için daha büyük plastık folluklu bi yuva almak istiyorum fakat dişi alıştığından başka yuvalığa girmez diyenler oldu sizce ne yapmalıyım

Herkese merhaba bi kaç ay önce aldığım çift kuşlarımı yuvalıklarıyla beraber aldım fakat alıştıkları bu yuva biraz ufak ve tabanı düz yumurtaları toplaması zor olur veya yavruların çarpık bacak ve ezilme gibi tehlikelerle karşılaşabileceği için daha büyük plastık folluklu bi yuva almak istiyorum fakat dişi alıştığından başka yuvalığa girmez diyenler oldu sizce ne yapmalıyım
Değiştirin gözlemleyin yadırgamazsa kalsın yoksa eskiyi takın yavrular olup da yumurtadan çıktıktan sonra değiştirirsiniz

FIG-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Benim folluksuz ve küçük bir yuvalıktı yumurtaları kırmasından korktugum için yavruların çıkmasını bekledim, bencede degistirin carpık bacak sorunu olabilir, şuanda yumurta varmı

Şuan yok daha ama başladılar ufaktan hazırlığa
Bir fikir sunayım yuvada folluk yoksa 2 parça kartonu yuvalık ölçüsünde kes sonra tam ortasını yuvarlak yuva girişi şeklinde kes ikisini üst üste koy yuvalığın içine yerleştir talaş koy ortaya ve yanlara da folluk gibi olur ortası da hafif çukur olur yadırgarsa böyle yap idare etsin seni bi dene istersen

Aslında eger hazırlıklar yeni başladıysa uzun süredir devam etmiyorsa degissenizde olur, bir süre yadırgar girmez ama illaki girecektir, sonradan daha zor oluyor alışması
Ozaman ilk önce sizin dediğiniz gibi yapıp değiştiriyim baktım olmuyo @MeHeDe beyin dediği gibi kartondan idare edecek gibi yaparım çok teşekkürler ikinizede

Ozaman ilk önce sizin dediğiniz gibi yapıp değiştiriyim baktım olmuyo @MeHeDe beyin dediği gibi kartondan idare edecek gibi yaparım çok teşekkürler ikinizede
Aynen bi deneyin bakalım

Sabretmeniz lazım ama, eninde sonunda illaki girer eger suanki yuvaliginda hazirliklar cok yeniyse epeyidir devam etmiyorsa, ben yavrulardan sonra degistirdim yavrular var diye mecbur 1 2 saat sonra ancak girip yavruları besledi, şuan sanirim tekrar yumurtlayacak inanirmisiniz halen follukla kavga ediyo eski yuvaligini arıyo, ama degistirmeye niyetim yok, rica ederim, ikisinide deneyin artık hangisi olursa :)

Son düzenleme:
Geri