Anormal kakalar

natusinfirmum

Yeni Üye
merhaba üç tane yetişkin muhabbet kuşum var. Kuşlarım arasında en zorba, en agresif ve en hareketli olan dişi kuşum birkaç gündür olağan dışı dışkılama yapıyor. Bugün onu pek gözlemleme şansım olmadı ancak yatma saatinde hepsini kafeslerine koyma aşamasındayken bir anda kendi kendine elime gelip kafese girmek istedi (normalde girmek pek istemez, uğraştırır hatta dişler elimi). Kafese koyduktan sonra tüylerinin kabarık olduğunu fark ettim ve tepkisini çekmek için yaptığım şeylere karşı tepki vermedi. Kafesin dibinde olmama rağmen gözlerini yumup uyumaya başladı (kendisi pek evcil sayılmaz bu yüzden beni genelde bir tehdit olarak görüyor, izlemedi bile direkt uyuklama moduna girdi). Kafesteyken bir kere kaka yaptı o kakanın da sıvı kısmı, şeffaf olması gereken kısmı sarı. Yıllardır muhabbet kuşu bakıyorum ilk defa sarı renginde gördüm zaten birkaç gündür normal kaka da yapmıyordu elimden geleni yaptım düzelir diye ama galiba daha da kötüye gidiyor. Şu an bir veterinere gitme imkanım da maalesef yok. Kaç dakikadır bekliyorum bir kere daha dışkılar diye ama dışkılamadı henüz. Dışkıların fotoğrafını ekleyeceğim, yardımcı olursanız gerçekten çok mutlu olurum 🙏💞

Bu birkaç gündür yaptığı kakalardan birkaçı:

Bu bahsettiğim sarı sıvılı kaka:

Biraz önce bir kaka daha yaptı uyurlarken o kakayı da çektim hemen, güncel kaka:

Kuş obez mi? Güncel videosunu çekip paylaşın video sesi de açık olsun.
Streamable.com veya youtubeyi kullanabilirsiniz.
Hassas terazi varsa kuşu tartın.
Kuşun beslenme programını da detaylı yazın.

Geri