Antalya'dan selamlar

YardımcıTürk

Yeni Üye
Merhaba sevgili canlar,
İsmim Türker. Antalya'da yaşıyorum. 14 aylık koca kafalı tatlı bir ergenimiz var. Hepinize selamı var keratanın..

Selamlar. Foruma hoş geldiniz. Çok tatlı maşallah 😍 Sağlıklı ömürleri olsun. Adı ne.i?

Merhaba,Allah uzun ömürler versin koca kafaya.MaşaAllah çok güzel.Tüyleri normal kuşlardan farklı,sanki biraz daha uzun gibi.Selçuk hocam gibi bende ismini merak ettim.İçimden bir ses bıcır bıcır konuştuğunuda söylüyor.

Selamlar. Foruma hoş geldiniz. Çok tatlı maşallah 😍 Sağlıklı ömürleri olsun. Adı ne.i?
Merhaba,Allah uzun ömürler versin koca kafaya.MaşaAllah çok güzel.Tüyleri normal kuşlardan farklı,sanki biraz daha uzun gibi.Selçuk hocam gibi bende ismini merak ettim.İçimden bir ses bıcır bıcır konuştuğunuda söylüyor.
Hoşbulduk, Güzel sözleriniz için çok teşekkür ederim.
Biz onu Limon diye çağırıyoruz ama o kendine Boncuk diyor 😂

Elimizden geldiğince konuşturmaya çalışıyoruz. Tüm kelimeleri Çok harika netlikte söyleyemese de biraz kulak kabartınca anlaşılıyor ne dediği. Sanırım yaklaşık 12 - 15 kelime civarında şuan.

Tüylerinin uzunluğu ve koca kafası çok hoşuma gidiyor.
Cinsi ve mutasyonu hakkında net bilgim yok maalesef, sizlerden bilgi almak isterim.

Anne-babasında show jumbo, lutino var gibi sanki.

Şuan 52 gr ağırlığında. Sizce kilolu mu?

Kuş jumbo zaten. Jumbo aslında büyük olduğunu ifade eden bir terim.
Çok büyük,iri anlamına gelir sözlükte.
Karides için de jumbo karides derler mesela.

Kuş jumbo.
Gözleri kırmızı ise lutino. Jumbo lutino.

Elimizden geldiğince konuşturmaya çalışıyoruz. Tüm kelimeleri Çok harika netlikte söyleyemese de biraz kulak kabartınca anlaşılıyor ne dediği. Sanırım yaklaşık 12 - 15 kelime civarında şuan.

Tüylerinin uzunluğu ve koca kafası çok hoşuma gidiyor.
Cinsi ve mutasyonu hakkında net bilgim yok maalesef, sizlerden bilgi almak isterim.

Anne-babasında show jumbo, lutino var gibi sanki.

Şuan 52 gr ağırlığında. Sizce kilolu mu?
52 jumbo için normal.
Ben geçenlerde kuş almaya gitmiştim,kuşlara bakarken aşırı büyük muhabbet kuşları gördüm ve çok şaşırdım,sanırım onlar show jumbo idiler. Çok iriler. Dev muhabbet kuşu yani. Bilmiyorum ama 70-80 gr falan vardırlar belki. Yakından görünce çok şaşırdım yani.

Ek olarak şunu yazmak isterim. Ben Scottish cinsi kediler ile Jumbo türü muhabbet kuşlarını benzer görüyorum. Yani ikisi de sağlık açısından zorluk çeken hayvanlar.

Scottish tarzı kediler nasıl eklem ağrısı çekiyorsa, jumbo muhabbetler de çabuk yoruluyorlar,tümör riski vardır obezite çünkü,hantaldırlar, çiftleşirken zorluk çekerler vs..
Daha dikkat edilmesi gereken kuş cinsi aslında,muhabbetler içinde.

Rica ederim.Boncuklu Limona bol mutluluk,bol konuşmalı ve bol sağlıklı günler diliyorum.
Takviye kullanıyor musunuz?Probiyotik,vitamin v.s.?

Geri