cicivemaviş
Yeni Üye
Merhaba Arkadaşlar, Mayıs ayı içerisinde Avrupa'dan Türkiyeye 2 adet muhabbet kuşum ile seyahat etmem gerekiyor, bırakabileceğim kimse yok ve seyahat sürem uzun olacağı için yanımda getirmeye karar verdim. THY üstünden biletlerini de aldım, kabinde benimle seyahat edecekler lakin Türkiye'ye girişte istenecek belgeler konusunda net bir sonuca ulaşamıyorum bir türlü. İstanbul havalimanı veteriner sınır kontrol müdürlüğüne ulaşmaya çalıştım ama sonuç alamadım.
1- Kuşlarım için tam olarak hangi belgeler gerekli bilen birisi yardımcı olabilir mi lütfen ?
2- Muhabbet kuşlarında çip uygulaması varmı ? Kimi var kimi yok diyor ama benim bildiğim sadece kedi köpek ve gelinciklerde mikroçip uygulaması zorunlu ( 40-50 gr miinoşun neyine çip takılacak zaten bence
)
Deneyimi tecrübesi bilgisi olanlar lütfen yorum yapsınlar, yada belki birisi İstanbul havalimanı veteriner sınır kontrol müdürlüğüne ulaşabilir ve bilgi alabilirmi ?
Çok teşekkürler.
1- Kuşlarım için tam olarak hangi belgeler gerekli bilen birisi yardımcı olabilir mi lütfen ?
2- Muhabbet kuşlarında çip uygulaması varmı ? Kimi var kimi yok diyor ama benim bildiğim sadece kedi köpek ve gelinciklerde mikroçip uygulaması zorunlu ( 40-50 gr miinoşun neyine çip takılacak zaten bence

Deneyimi tecrübesi bilgisi olanlar lütfen yorum yapsınlar, yada belki birisi İstanbul havalimanı veteriner sınır kontrol müdürlüğüne ulaşabilir ve bilgi alabilirmi ?
Çok teşekkürler.