Ayak Tırnağındaki Sorun Ne?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan supremum
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

supremum

Yeni Üye
Merhaba, Henüz yavru olan kuşumuz fıstık 3 gündür bizimle. Kendisi kafesinde oynarken fark ettim ki bir ayağının parmak tırnağında bir sorun var. Uzaktan dışkısına bulaşmış sandım ama öyle değil. Resimleri aşağıda. Sorun nedir? Ne yapmam gerekir?

jOS3sj.jpg
jOSeZb.jpg
jOSYAI.jpg

Fıstığımız da bu :)

jOMcRk.jpg

Temiz ıslak bir bezle silmeye çalışın belki kurumuş mama veya başka bir şey olabilir. Döküntü gibi bir şeyse mantardır tahminen.

Ayağını 2-3 dkka el dayanacak sıcaklıkta suda bekletin sirlçkeli suda olur. Sonra temizleyin. Ayrıca çinko ve bt amin forte desteği vermelisiniz düzenli olarak.

Ayağını 2-3 dkka el dayanacak sıcaklıkta suda bekletin sirlçkeli suda olur. Sonra temizleyin. Ayrıca çinko ve bt amin forte desteği vermelisiniz düzenli olarak.
Hocam önerinizi yaptım, dün ılık suya elma sirkesi koyarak 1-2 dakika ayağını suda beklettim ama hareketli olduğundan biraz zorladı. Suda beklerken o kısmı nazikçe ovalamam gerekiyor mu? Bir de bu tedaviye kaç gün devam etmem gerekir?

Hocam 4-5 dakika suda bekletip yumuşatıp çıkaracaksınız bu tedavi değil temizleme operasyonu. Tek seferde yapmalısınız.

Geri