Aynı kafeste 2 erkek muhabbet kuşu

Özgür Balıkcı

Yeni Üye
2 tane muhabbet kuşu almayı düşünüyorum,aynı kafeste durmaları eğitim açısından sıkıntı olur mu ? Yoksa ayrı kafeste mi olmalılar ?

Her kuşun karakteri farklı olduğundan sabit bir şey demek doğru olmaz. Bazı kuşlar başka kuş varken de alışabilir, kimisi tek olsa bile tam alışmayabilir.
Alacağınız kuşlar uysal ise 2 kuş alıp eğitebilirsiniz. Yavru alın ama,1 aylık alın ama yem kırabilsin. Yem kıramayan daha küçük kuş almayın.
Tek kafes yeterli. Kafesiniz galvaniz kaplama olsun boyasız olması iyi olur. Trendyol,n11 gibi uygulamalardan çifthane salma kafes alabilirsiniz.

Fakat 2 erkek kuş neden?

Çiftleştirmek istemediğimden bir de dişi kuşların biraz daha hırçın olduğunu duydum.Birçok yerden duyunca 2 erkek almaya karar verdim,tabii bilgi çok doğru da olmayabilir.Yanıtınız için çok teşekkür ederim :)

Yani bu bilgi tamamen doğru değil. Dişi kuşlar da eğitilebilir ve de çok uysalları vardır. Erkekleri eğitmek daha kolaydır fakat eğitimi zor olabilen erkek kuşlar da olabilir.
Ayrıca konuşan dişiler de vardır,tamamen karakter meselesi. Kuşlar da insan gibidir,sevdikleri sevmedikleri şeyler vardır.
Ayrıca dişi ve erkek kuş çift olunca öyle hemen çiftleşecek diye bir şey yok,hatta bazen zordur,çiftleşme olmaz,olsa bile dolu yumurta olmayabilir, dolu yumurta olsa yavru kuş yumurtadan canlı sağlıklı çıkmayabilir. Yavru alabilmek öyle her kuşta kolay değil yani.
2 erkek doğru olmaz. Benim size önerim,şimdi yavru bir erkek alıp o 5-6 aylık olunca yani yetişkinliğe ayak basınca,yavru bir dişi alıp onu da eğitmeniz.
Çiftleşmek için ise dişinin zaten en az 1 yaşında olması önerilir.
Dişi ve erkek kuş bir arada yaşarsa daha iyi olur onlar için. 👍🏻

Ayrıca kızgınlık dönemine giren erkek ya da dişi farketmez,sinirli olabilir,ısırabilir,çok ciyaklayabilir yani ötebilir,bu da rahatsızlık verebilir.

Geri