Karadeniz Pet

Badem / Kalp krizi (hipokalsemi suphesi)

Kca

Paylaşımcı Üye
Katılım
11 Kas 2017
Mesajlar
803
Tepkime puanı
417
Merhaba herkese. Acım çok taze. Bilenler bilir 3 yaşında Badem adında bir kızım vardı. Bugün kaybettim kendisini. Çok uzun süreçler geçirdik çok farklı hastalıklarla mücadele etti. Diğer konularımda okuyabilirsiniz hepsini. Birini iyileştirdik derken diğer yerden hastalandı. Şunu anladım ki bu canlılar çok narin ve eğer bir kere ciddi anlamda rahatsızlığı olursa asla tamamen düzelmiyor. Son dönemde ayağında problem vardı ve enfeksiyonu vardı ilaçlar kullanıldı ayağı düzeldi enfeksiyon tam geçmedi ve tekrar antibiyotik devam edildi. Sonrasında probiyotik falan derken bu süreçte son 3 4 gündür tek ayağını bir anda sanki ayağı bir anda uyusmuş veya gücünü kaybetmiş gibi aşağı düşüyor bi sure tunegi tutamiyordu ve eğer paniklerse düşüyordu. Bunu toplamda 3 4 kere yaşadım her gün 1 kere falan. Tekrar ayağı yumurtaliktan dolayı baskı yapıyor diye düşündüm. Ama düştükten hemen sonra kalkıyor yerine geçiyordu veya parmağımi uzattigimda elimi kavriyordu. O yüzden ciddiye almadım. 2 gün evde yoktum dün akşam geldiğimde tadı yoktu ama saat geç diye düşündüm ama ishali vardı ve kabarık duruyordu. Herhalde uyuyor ondan diye düşündüm. Gece yanimdaydi ve 3 4 civarı ses geldi uyandım düşmüş yine elimi uzattım elime geldi ama tunegi tutmak istemedi ben de yastığıma koydum orda uyudu sabaha kadar uyudu uyandı ama keyfi yoktu nefes nefese kalıyordu. Enfeksiyon var yine diye düşündüm. Sabah kafesi ve poposunu temizledim iyice daha iyiydi tutabiliyordu kabarık değildi temizleniyordu falan dedim herhalde daha iyi usuttu hafif ishal falan oldu dedim. Guneslendi geri içeri aldım gayet iyiydi. Arkam dönüktu bir anda yine düşme sesi geldi patakute ama ben yine aynı diye düşündüm gittim yanına ki bu sefer farklıydı kanatlarını tamamen açmış gözler koca koca olmuş direk göbeğinin üstünde yatıyor. Nefes nefese. Korktu sandım elimi uzatmamla vikvikvik etti ve kendini yan yatırdı 5 sn sonra falan da can verdi. Hiç bir şey yapamadım belki benim hatam. İnternette araştırdım ve hipokalsemi diye bir hastalığa rast geldim. Kalsiyum dengesizliginden dolayi kalp krizi. Bilgisi olan arkadaşlar detay verirse sevinirim. Ben bundan supheleniyorum çünkü röntgen çekildiğinde vücutta kalsiyum dengesizliği olduğu söylenmişti ama böyle bir sonucu olduğu soylenmemisti. Belirtiler bunu gösteriyor. Kalsiyum takviyesi de yapmıştı veteriner uzun süre kullandık en son 3 hafta önce goturdugumde kalsiyumu bırak artık dedi diye bırakmıştım. Bilmeyenler de internetten bir okusun bence çünkü ben asla böyle bir şey olabileceğini bilmiyordum. İnsanlarda da olan bir hastalıkmış. Belki ilk farkettigimde bundan olduğunu anlasam hemen götürürdum ve kızım hala benimle olurdu. Çok çok acı bir şey. Allah sizin yavrularınıza uzun ömür versin. Umarım mutlu 3 yıl yaşamasını saglamisimdir.

 
Çok üzüldüm.Hatta gözyaşlarımı tutamadım okurken..İnsan bir kere alıştımı gerçekten kızı,oğlu gibi benimsiyor.Sizde elinizden geleni yapmışsınız bence mutlu bir kuştu ve öyle kalıcak.
 
Başınız sağolsun. Allah sabır versin.
 
  • Beğen
Tepkiler: Kca
Başınız sağolsun ne kadar uğraştığınızı az çok biliyorum konularınızdan,elinizden geleni fazlasıyla yaptınız.Sorunun ne olduğunu ne kadar çabalasakta anlayamıyoruz bazen işte,çaresiz kalıyoruz.Ben de kızımı geçen sene benzer şekilde kaybettim, çok uğraştım veterinerlere götürdüm ama kurtaramadım.Çok canı yanıyor insanın anlıyorum sizi :(
 
  • Sad
Tepkiler: Kca
Üzücü bir durum basiniz sagolsun ..
 
  • Beğen
Tepkiler: Kca
Cok sagolun arkadaşlar hepiniz sabah ilk iş yerime çocuklarınızı kocaman öpün koklayin. Gerçekten ailemden biri ölmüş gibiyim böyle ağladığımi hatırlamam bize yasattiklari duygular çok bambaşka. Yakın zamanda bir de kedi sahiplenmek mecburiyetinde kalmıştım. Sanırım Allah onun yerine getirdi onu beni teselli etsin diye. Hiç bir canlının onun yerini tutma ihtimali yok kesinlikle son kuşum olacak kendisi benim en kiymetlimdi. Tek tesellim kızım bunu belki 1 haftadır falan yaşamaya başlamıştı ve her seferinde meğer acı çekiyormus ve ağrılarına ramen beni mutlu etmeye çalışmış. Benim dönmemi beklemis gibi sanki dün gece yastıkta uyumak istemesi falan.. bebekliginde öyle uyurdu ben şimdi de koyuyordum istemiyo gidiyordu şimdi kendisi kafese girmek istemedi de yanımda uyudu sabaha kadar dalıp uyandım hep bana bakıyordu her uyandığımda. Daha fazla acı çekmedi diyorum ancak onu oyle gormeye dayanamazdim elden ayaktan dusmeden gitti, sabah banyosunu yapmisti kurumuştu güneşte durdu en sevdiği yerden dışarıyi izledi kuşlara baktı tam ölmeden önce yemek yedi suyunu icti dedim uyuycak hep oyle yapardi cunku temizlendi uyuycakti ve o arada bir anda böyle oldu. Bebegim cok hazir gitti umarim bana kirgin kizgin yada mutsuz gitmemistir keske elimden daha fazlasi gelseydi ama bu saatten sonra demekki asla tamamen iyilestiremeyecekmisim. Siz benim gibi hastalıkların ilerlemesine izin vermeyin öyle olunca biri düzelse bu sefer baSka yerden gidiyor. Ertelemeyin onları.
 
Başınız sağ olsun..

Dilerseniz show yavru hediye edebilirim..
Çok teşekkür ederim gerçekten ama o kadar çok acı çekiyorum ki onunla aramdaki bağ çok başkaydı onun yerine başkasını koymaya çalışmak istemiyorum üzülür hem belki. İlk kuşum değil ayrıca kedim de var ama o benim can parcam
 
Hipokalsemi benim muhabbet kuşum da da çıktı. Veteriner bildiğiniz bemiks ile calcimax d3 verdi. Sinsi ilerliyormuş. İlaçları almadığı için ağızdan veriyorum. Şu anda boynu eğri öne doğru oturuyor. Uzun süreli tedavisi varmış. Tedavi olmazsa acıyla beraber öldürüyormuş. İnş toparlar. 5 saatte bir tam çay bardağına birer doz ilaç ezip, d3 ü eritip veriyorum. Bakalım.
 
Hipokalsemi benim muhabbet kuşum da da çıktı. Veteriner bildiğiniz bemiks ile calcimax d3 verdi. Sinsi ilerliyormuş. İlaçları almadığı için ağızdan veriyorum. Şu anda boynu eğri öne doğru oturuyor. Uzun süreli tedavisi varmış. Tedavi olmazsa acıyla beraber öldürüyormuş. İnş toparlar. 5 saatte bir tam çay bardağına birer doz ilaç ezip, d3 ü eritip veriyorum. Bakalım.
Çok geçmiş olsun düzelir inşallah. Hangi veterinere gittiniz?
 

Benzer konular

Geri
Üst