Bağırsak enfeksiyonu

Güncel dışkıları paylaşın.

Teşekkür ederim o zaman baytrl bugünden başlıyorum yarın da mantar ilacı alıyorum umarım kuşum iyi olur

Kuşun geldiği nokta ilaçtan korkmanın ötesinde. İlaç doğru, yanlış, zarar verir - vermez gibi endişelerin de çok ötesinde. Bir an önce tüm ihtimallere yönelik ilaçlar verilmeli. Buna rağmen kurtulamama ihtimali de var maalesef. Ama kurtulma ihtimali de var tabi.. Denfloru da alın mutlaka yarım suluğa 1 saşenin aşağı yukarı 1/3'ünü katın. Dozdan korkmayın yan etkisi yoktur.

Baytrl içirdim güncel dışkı fotoğrafı da atayım. Kuş ilacı kusabilir mi darıyı kusmaya çalıştığı gibi

45 dk takip edin kusarsa bir damla daha verin kusmazsa 1 saat sonra kussa bile tekrar vermeyin.

https://hizliresim.com/lmn29h1 resimde biraz su dökülmüş o darılar da yediklerinin kabukları su döküldüğü için üflediğim halde gitmedi mamayı yediği gibi dışkılamış resmen

Bildiğiniz yediği mama bu. Ayrıca veterinerden geleli saatler oluyor ve sadece 4-5 tane dışkı gördüm

Kuşta mantar olma ihtimali de yüksek. Hatta hem bakteriyel hastalık hem mantar hastalığının birlikte seyrediyor olma ihtimali çok yüksek.
Keşke ilk konu açtığınızda sorulara cevap vermiş olsaydınız erkenden çözerdik. Muhtemelen zeolit veya kekik benzeri yöntemler önerildi ve size de çekici geldi.

Mantar hapşırık gibi şeylere sebebiyet verir mi? Aksırma gibi? Bir kuşta mantar varsa diğer kuşlara da net geçmiştir değil mi? Benim toplam 3 kuşum var. Gün içinde kuşum bu duruma gelene kadar sürekli beraberlerdi

Diğer kuşlarım için ne yapılabilir? Dört gündür hiçbir şekilde temas etmelerine izin vermiyorum ama olan olmuştur gibi geliyor

Mantar hapşırık gibi şeylere sebebiyet verir mi? Aksırma gibi? Bir kuşta mantar varsa diğer kuşlara da net geçmiştir değil mi? Benim toplam 3 kuşum var. Gün içinde kuşum bu duruma gelene kadar sürekli beraberlerdi
Krsin geçmiştir denemez ama geçmiş olabilir denir. Gözlemleyin onları belirti verirlerse yazarsınız değerlendiririz. Şimdiden onlara ilaç başlamayın belirti yoksa.

Mantarın nerde olduğuna göre değişir. Eğer kursakta başlayıp solunum yoluna doğru ilerlemişse nefes sorunu da yapar hapşırık da yapar tıksırık da yapar hatta kuşu boğabilir de. Siz yarın triflucan bulmaya çalışın. Eğer solunum sorunu mantardansa mikostatin çözemez sorunu.

Krsin geçmiştir denemez ama geçmiş olabilir denir. Gözlemleyin onları belirti verirlerse yazarsınız değerlendiririz. Şimdiden onlara ilaç başlamayın belirti yoksa.
Bu aksırma olayı var yani hapşırıyor gibi ses çıkarma var. Bazen kuşlarımda kusar gibi hareket de görüyorum ama hani aşırı ayan beyan bir şey değil bu, sürekli tekrarlanan. Nadir. Erkek kuşumda gördüm bugün. Bunun dışında yarın size dışkılarını da gösterebilirim. Böyle değil ama bazen onların da dışkıları normal gözükmüyor. Veteriner enfeksiyon konusunda her kuş aynı etkilenmez onlar enfeksiyon olsa da (mantar muhabbeti zaten hiç dönmemiş) aynı tepkimeyi göstermeyebilirler demiş. Tek sorun dışkıları şu an. Bir de üç kuşum da ekstrem seviye tüy döküyor. Bu mevsimde tüy dökme dönemi olur mu bilmiyorum

Gerçekten yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Umarım herkesin kuşu uzun ömürlü ve mutlu olur. Umarım kuşum iyileşir. Dediklerinizi uygulayacağım

aynı tepkimeyi göstermeyebilirler demiş.
Bu konuda haklı. Her kuşun bağışıklığı hastalığa yatkınlığı farklıdır. Umarım kuşun sorunu protozal bir hastalıktan değildir. Alabilirseniz eczaneden flagyle ( reçete istiyorlar çoğu zaman ) alın. Heran başlamak gerekebilir. Hatta riske atmamak adına hemen de başlanabilir. En azından diğer kuşlara kullanmamız gerekebilir.

Ah ah ! ilk sorduğunuzda devam etseydiniz şimdiye sorunu bulmuş olurduk. Yanılsak bile En azından ikinci tedaviye vakit kalırdı. Şimdi kuş son evrelerde maalesef.

Geri