Oğuz Yalçın
Meraklı Üye
Muhabbet kuşumun ufak tefek bi kafesi vardı.Büyük rahatlıkla yaşayabileceği bir kafesi olsun istedim.Yine bu sitede bi arkadaş yapıp paylaşmıştı.Bende aynısından yapmaya karar verdim.Tahta dan ve bambudan oluşan bu kafesi yaptım.Fakat çok ama çok zahmetli bir iş oldu.Ben bambuların gireceği delikleri direk elimle matkapla deldim.Eğer yapmak isterseniz siz kesinlikle mengeneye bağlı matkaplarda delin yoksa benim kafesimdeki gibi bambular yamuk yumuk gidebilir.Bu eğrilikler bambuların takılmasını çok zorlaştırdı.Ama sonuçta ortaya kuşumun rahat edebileceği bir kafes çıktığını düşünüyorum.
Malzemeleri yazayım.Belki yapmak isteyen arkadaşlarımız olur.
2x2 lik kare çıtalardan marangozda 25 tane kestirdim.
Bambu çubuklardan 400 tane aldım.Çok aradım bu arada.Marketlerin hiçbirinde yok.Olanlar 2.5 mm lik.Çok ince kaldığı için almadım.5 mm lik bambu çubuğu aldım.Bambu çubuğun kalınlığıda 5 mm ve kuş ne kadar kemirsede bişey olmuyor
Çubukların 100 tanesi de, kafesin çatısını ince çıtadan yaptığım için arttı.
Birde hızlı yapıştırıcı aldım.Çok ama çok büyük rahatlık ve çok sağlam şekilde yapıştırıyor.
Çıtaları birbirine vida ile bağladım.50 tane falan da vida alırsanız işinizi rahat görür.
Kafes tabanına da zeolit taş koydum.Temizliği 1 aya kadar uzatıyor diye bugünlerde aldım.Nasıl olacak görücem
Bi videoda koydum.Eksik gedik birşey görüp söylerseniz sevinirim bu arada.Bende ona göre düzenleyeyim.
Malzemelerin linklerinide koyayım.Belki işinize yarar
Bambu çubuklar.
pte Patates ubuu (35cm) | Sizin tac
Hızlı Yapıştırıcı
PATTEX 283540 2K Aktivatörlü Hızlı Yapıştırıcı 200 ml Aerosol+50 ml Şişe - Yapı Market / Hırdavat - Hepsiburada.com
Vidayıda herhangi bir nalburdan alabilirsiniz zaten
[YOUTUBE]nZ-zsR3r2oc&feature=youtu.be[/YOUTUBE]
Malzemeleri yazayım.Belki yapmak isteyen arkadaşlarımız olur.
2x2 lik kare çıtalardan marangozda 25 tane kestirdim.
Bambu çubuklardan 400 tane aldım.Çok aradım bu arada.Marketlerin hiçbirinde yok.Olanlar 2.5 mm lik.Çok ince kaldığı için almadım.5 mm lik bambu çubuğu aldım.Bambu çubuğun kalınlığıda 5 mm ve kuş ne kadar kemirsede bişey olmuyor

Çubukların 100 tanesi de, kafesin çatısını ince çıtadan yaptığım için arttı.
Birde hızlı yapıştırıcı aldım.Çok ama çok büyük rahatlık ve çok sağlam şekilde yapıştırıyor.
Çıtaları birbirine vida ile bağladım.50 tane falan da vida alırsanız işinizi rahat görür.
Kafes tabanına da zeolit taş koydum.Temizliği 1 aya kadar uzatıyor diye bugünlerde aldım.Nasıl olacak görücem

Malzemelerin linklerinide koyayım.Belki işinize yarar
Bambu çubuklar.
pte Patates ubuu (35cm) | Sizin tac
Hızlı Yapıştırıcı
PATTEX 283540 2K Aktivatörlü Hızlı Yapıştırıcı 200 ml Aerosol+50 ml Şişe - Yapı Market / Hırdavat - Hepsiburada.com
Vidayıda herhangi bir nalburdan alabilirsiniz zaten

[YOUTUBE]nZ-zsR3r2oc&feature=youtu.be[/YOUTUBE]