Arkadaşlar biz güvercinlere bebek multivitamin polivit gibi bebek vitaminleri veriyoruz. Sizce mubişlere de verilebilir mi ? Verilirse nasıl verilmelidir?
Beşer birşeyi kuşlara verirken iki kere düşünmelisiniz. ben zaten vitamin verilmemesi taraftarıyım. Meyve sebze yemeliler. Ama beşer vitaminlerin dozunu ayaralayamayınca vitamin fazlalığına neden olurki bu da tehlikeli. Kaliteli marka kullanıldığı sürece kuşlar için üretilenler kullanılmalı.
bende kuşlarıma meyve vermek istiyoprum ama kuşum yemiyor iki didekliyor o kadar mecbur ilaç alıyorum meyveye nasıl alıştırabilirim ?
İki didiklemesi de bişey. Israrcı olmalısınız. Hepsi kolay alışmaz. Üst üste aynı meyveleri verin. Elma ve havuçtan başlayın. Salatalık muz da severler. Önce siz ısırın sonra ona verin. İnatla sıkıştırın tellerine.
Kuşlar için hazırlanmış vitaminler varken neden insanlar için hazırlanmış vitaminleri düşünüyorsunuz anlamadım. Mis gibi vitaminler var. Aminosol, Aminovit bunlar 10 numara 5 yıldız vitaminler.
İlla kullanacam diyorsan, vitaminlerin kullanım miktarlarını ve o miktar içindeki değerleri karşılaştırman lazım. Şu an bir şey olmaması ileride olmayacağı anlamına gelmez.