Beyaz sulu dışkı

FaikBaba

Yeni Üye
Arkadaşlar merhaba, bildiginiz uzere (bi susmadigim için biliyorsunuzdur) yeni bir kuş aldım ve 2 gundur yemligine kafasini sokup eseleniyor ama yem yemiyor. Ayriyeten beyaz sulu bir diskisi vardi bugun kontrol ettigimde diskinin 3 tür olduğunu gördüm acaba stres seviyesi mi yüksek yoksa iç parazit yuzunden midir bilemedim. Kuş kabarmaya falan da basladi gunduz uyku hali falan gözlemledim (videosu var istenirse bir sekilde atmaya calisirim, bilemiyorum burada paylasmak istedim (tavsiye de edildi) Son diski halleri şu şekilde;

Son düzenleme:
Hastalık şüphesi var evet,video paylaşın.
Elinizde probiyotik varsa da 3 gün art arda kullanın.

Bir an önce veterinerden nilverm veya muadili bir iç parazit ilacı alıp yarın kullanın. O ihtimali elemeliyiz ki gerekirse antibiyotik de başlanabilir.

Bir an önce veterinerden nilverm veya muadili bir iç parazit ilacı alıp yarın kullanın. O ihtimali elemeliyiz ki gerekirse antibiyotik de başlanabilir.
Nilvermi aldım suan is yerindeyim akşam eve gidince hemen baslayayim mi ve nasıl uygulanır bir dolu suluğa ne kadar koymalıyım ya da direkt kusa kendim mi içirmeliyim

Son düzenleme:
Akşam suluğu ve yemlikleri alın. Sabah 9'da nilvermli suyu hazırlıp verin. 1 saat sonra da yemlikleri takın. Akşama kadar nilvermli sudan içsin.

Peki malum durumdan dolayi yem yemiyor ama su içip içmedigine de emin değilim hocam aç susuz birakirinca icer mi dersiniz ve suyun hazirlanisi var midir sitede bilmiyorum acikcasi

Yarım suluğa mercimek tanesi kadar katacaksınız. Suyu içmezse enjektörle içirebilirsiniz ama o seviyede değil gibi ? O seviyedr mi ?

Kuş aç olduğu için sadece beyaz kısmı yapıyor. Kuş yavru yem kırmayı daha öğrenmemiş olabilir. Şırıngayla kursaktan beslenmesi gerekiyor. Bu konuda bir kuşçudan yardım alabilirseniz iyi olur. Acil olarak ise bir yumurta haşlayın sarısını biraz ılık suyla sulandırın. İçine buğday unu yada mısır unu ekleyin. Muhallebi kıvamına getirip çay kaşığı ile biraz biraz yedirmeye çalışın. Mamaya bir iki damla vitaminde katabilirsiniz varsa..

Kuş aç olduğu için sadece beyaz kısmı yapıyor. Kuş yavru yem kırmayı daha öğrenmemiş olabilir. Şırıngayla kursaktan beslenmesi gerekiyor. Bu konuda bir kuşçudan yardım alabilirseniz iyi olur. Acil olarak ise bir yumurta haşlayın sarısını biraz ılık suyla sulandırın. İçine buğday unu yada mısır unu ekleyin. Muhallebi kıvamına getirip çay kaşığı ile biraz biraz yedirmeye çalışın. Mamaya bir iki damla vitaminde katabilirsiniz varsa..
Bu kadar bi yavruda yem kıramama gibi bi durum söz konusu olabilir mi ki? Ne düşüneceğimi şaşırdım .. Farzedelim ki bilmiyor anası öğretmeden kendi kendine başlar mı ki .. Ve aldigim kuscuya (kendisi yetistiriyor) söyledim yer dedi ama bilemedim simdi

Bu kadar bi yavruda yem kıramama gibi bi durum söz konusu olabilir mi ki? Ne düşüneceğimi şaşırdım .. Farzedelim ki bilmiyor anası öğretmeden kendi kendine başlar mı ki .. Ve aldigim kuscuya (kendisi yetistiriyor) söyledim yer dedi ama bilemedim simdi

Bu kadar bı yavru dediğin kaç aylık? 1-1,5 ay gibi görünüyor. Ve evet yem kıramama gibi bir durum olabilir neden olmasın. Yemlikte eşelenipte yememesini başka neyle açıklıcaz?

Yem kırmayı ana baba öğretmeden iç güdüsel olarak kendi öğrenir o konuda sıkıntı yok. Siz yarın petshoptan dal darı alın. Hem kafese asın hemde yemine ufalayıp karıştırın. Dal darının taneleri ufak olduğu için daha kolay yer..

İkinci olarak petshopta varsa bide elle besleme maması alın. Muhallebi kıvamına getirip çay kaşığı ile yedirmeye çalışın. Kendinize güveniyorsanız aparatınıda alın şırıngayla kursağa basın mamayı. Öncesinde YouTube tan videolara bakın yanlışlıkla soluk borusuna basmayın!!

Peki iç parazit ilacını da yapayım mı? Eğer hasta değilse bir zarari oluyor mu? Her zaman (6 ayda bir) uygulanan birseymis herhalde ama ikilemde kaldım

Peki iç parazit ilacını da yapayım mı? Eğer hasta değilse bir zarari oluyor mu? Her zaman (6 ayda bir) uygulanan birseymis herhalde ama ikilemde kaldım

İç parazit ilacı evet düzenli uygulanan birşey. Dozunda kullanıldıktan sonra bir sorun olmaz. Tam dolu suluğa mercimek tanesi kadar ekleyince yeterli geliyor..

Hayvan sever hocam haklı olabilir. Kuşun yem kırdığını hiç gördünüz mü ve kaç gündür sizde kuş ? Ve kaç günlük veya aylık olduğunu biliyor musunuz ?

Yok hayır sizin söyledikleriniz işte hocam hiç görmedim yem kirdigini dun gece yarisi sirf onun için yem kirdim kasikla bastirarak suanda taktim yerine hemen atladi yemeye basladi, az yedi ama .. Bu arada su icmedi umrunda bile olmuyor diye dusunup yakaladim agzina doldurdum biraz Nilvermli suyu .. Yine kabarik yine hasta duruyor bakalim ben elimden geleni yaptim artik iş zamanı benim için

Eşim çekmiş biraz uzak ama son halimiz bu, bu arada dönüp dolaşıp kırıverdiğim yemleri yiyormuş büyük ihtimal sizlerinde dedigi gibi yem kirmayi bilmiyor daha yavrum işi gücü bırakıp benimle ugrasan hepinize çok tesekkur ederim 🙏

Geri