Karadeniz Pet

Bir Günlük (Yeni Doğmuş) Muhabbet Kuşu Yavrusunun Beslenmesi

Ayhan OTÇUOĞLU

Süper Moderatör
Katılım
8 Ocak 2016
Mesajlar
1,717
Tepkime puanı
800
Arkadaşlar,

Aşağıdaki linkten yeni doğmuş ve annesi tarafından beslenmeyen bir yavrunun nasıl besleneceğini göre bilirsiniz. İlk 10 saatta anne beslemezse bu işlemi yapabilirsiniz. Anne beslemeyi öğrendiğinde yapmamalısınız.

 
Merhaba Ayhan Bey,
paylasim icin tesekkurler, yaptiginiz karisimin sicakligi kac derece olmali? un ve misir unu karisimi demissiniz, bunlarin yuzde olarak oranlari nedir?
 
Korhan Bey,
% 50 şeklinde hazırlıyorum ayrıca kuru maya ve bir damla multivitaminde ilave ettim. Ben bir yavru için 1/2 çay kaşığı kadar hazırlıyorum. Zaten 3-4 damla kadar karışımla yavru doymaktadır. Bu nedenle bu kadar az bir miktar mamayı sıcak tutma şansımız olmadığından karışım kısa sürede ortam sıcaklığına soğumaktadır. Ancak besleme işlemini imkanı olanlar bir kaloriferin üzerinde yaparlarsa süre ve üşüme problemi olmaz. Tabi yavruyu elde tutmak lazım kaloriferin üzerine sıcak metale bırakmamak lazım. Sadece elimizi ve mamayı kaloriferin üzerinde tutmalıyız. Yavrular bu dönemde yaklaşık 32 derece sıcaklık isterler.
Bu arada ilgilenenlere annesi sabahına beslemeye başladı. Artık beslemeye gerek kalmadı. Bakıcı Annesinin ilk tecrübesiydi. Zamanında müdahale ile kurtardık İnşaallah.
 
Merhaba ayhan bey. Size 3 sorum var eger yanitlarsanız cok memnun olurum .Benim ciftim 5 yumurta yaptı 2 si yumurtadan cıkamamış ve ölmüş. Ilk sorum - kaç gün icinde yumurtadan çıkmaz ise kendi çabam ile yumurtayı açmak icin müdale edeyim ? Geri kalan 3 yavru da sabah kalktığım da her biri birer gun ara ile ezilerek ölmüşler . Yuvaliğim geniş sorun yok boyutlarında 2. Sorum - yavruları 10 günlük olanakadar video da ki gibi kendim beslesem problem olurmu ? Tekrar yumurtlucaklar 1 2 haftaya ama korkum var . 3 sorum 1 banyoyu kuslara ayridim . Banyonun sicakligi 20 24 derece arasi cok nadir 20 ye 18 e dusuyo bu sicaklik sorun olurmu olursa nasil onlem almam lazim ? Yardim ederseniz cok memnun olurum.
 
Screenshot_20171102-101712.png
 
Eğer derece yeterli degilse nasıl bi aksiyon almam lazim yardimci olursaniz sevinirim ayhan bey
 
ayhan bey bnm bir sorunum var bana biraz yardımcı olursanız sevinirim yavrulugundan belli yanımda olan bir erkek kuşum var suan 1 yasına girmek üzere kendisi insanlara çok alışık çok evcil bir kuştur yanına bir eş aldım kendi yaşlarında çok agresif bir dişi insanlarla hiç iletişime geçmemiş ve hiç yumurtlamamış şuan dişi kızışmış durumda sürekli kalamar kemiği tüketiyor ve yuvaya gir çık yapıyor ama bnm erkekle çiftleşmiyor erkek yanaştında uzaklaştırıyor agızdan yem yiyor ama çiftleşmeye kesinlikle izin vermiyor ne yapmam lazm öneriniz varmı
 
Ajan,
1. Kuşların yumurtadan çıkarılması için önce cikleme sesini duymalısınız eğer 18 saat sonra çıkamamışsa yardımcı olabilirsiniz.
2. Sakın ayrı yere alıp beslemeye kalkmayın. Anne baba beslemeli. 2 saatte bir anne onları besliyor, ısıtıyor, en önemlisi ağız sütü veriyor. Bu imkanları biz sağlayamayız. Anne beslemezse bir gün veya 2 gün yardımcı olunuz sonra anne beslemeyi genellikle öğreniyor.
3. Sıcaklık yeterli. 7-8 dereceye kadar sorun olmaz.
Talihsiz bir olay yaşamızsınız ama ilk kuluçkada olabilecek durumlar. Devam edin. Tekrar olursa symtay isimli ilacı Kara Benek videomuzda anlattığımız şekilde uygulamalısız derim.
 
Cevabınız ve ilginizden dolayı çok teşekkür ederim . Hem yardımcı olduğunuz için hem hayati bilgiler verdiğiniz için ve doğru yönlendirme ve teşvik verdiğiniz icin de çok çok teşekkür ederim
 
Cevabınız ve ilginizden dolayı çok teşekkür ederim . Hem yardımcı olduğunuz için hem hayati bilgiler verdiğiniz için ve doğru yönlendirme ve teşvik verdiğiniz icin de çok çok teşekkür ederim
aynı şeyi benim dişi kuşta yapıyor. ikinci kuluçkası. ilk kuluçkasında da böyle öldüler. beslemiyor ve eziyor. ne yapmalıyım
 
Geri
Üst