Dayanamadım elime aldım iyice inceledim boş gibi sanki tam emin değilim boşsa atcam boşuna yatmasınMerhaba, az önce yazmıştın, damarlanma vardı hani?
Biri 2 biri 4 günlükYumurtayı kaçıncı gününde kontrol ettiniz de boş olduğu kanısına vardınız öğrenebilir miyim?
Yandan ışık tutarken bir fotoğraf çekersen biz de bakalım. Loş ortamda yapmalısın.
Yumurtaları attıktan sonra yuvalığı da çıkarayım mı2. fotoğraftaki yumurta boş. Üst fotoğraftaki kuşa bir kaç gün sonra tekrar bakalım.
O da boşsa ikisini de atarsın.
Tamam yardımınız için teşekkürlerBen bu durumda kalsam şöyle yapardım.
Yumurtaları atar, yuvalığı çıkartırım, hatta erkekle dişiyi 10 gün kadar ayrı tutarım. Sonra tekrar eşleştirip, eşleştirdikten 1 hafta sonra yuvalığı takarım.
Bi zararı yok bana kuş boşu boşuna yatmasın diye düşündüm burda sorup öğrenmek için yazdımnasıl yani 2 günlük 4 günlük olan yumurtalarımı kontrol edip atıyorsunuz?? en az 1 hafta bekleyin derim yuvadaki yumurtanın size zararı nedir. merak etmeyin bir şey olmaz
Benim kuşum yumurtlamayı bıraktı zaten 5 tane yaptı 2 sini kırdı birini attı 2 tane kalmıştı onlar da boş diye düşündüm ellemiyorum o zaman haftaya tekrar bakarımYok kesinlikle böyle bir şey yapmayın bırakın yatsın 2 tane yumurtada bile kalmayabilir merak etmeyin zaten dişi kuşunuzda sıkıntı olsa o kuluçkayı sonlandırır yuvaya girmez durgun durur vs. 1 hafta sonra kontrol edin yumurtaları oda son yumurtadan sonra..
Tamam eğer daha öncesini biliyorsanız siz öyle diyorsanız öyledir ağabeyYusuf Kürşat AKKUŞ Başka bir konuda devamı var. Baştan sona okuman gerek. Daha önce gelen yumurtalar kırılmış ve atılmış yuvadan.
Gerçi son gelen yumurtanın ne olduğu belli değil ama baştan beri yattığı için bu son iki yumurtanın boş olduğu belli. Yatmaya başlamışsa gelen yumurta 2 günde damarlanır.
Haftaya bi daha bakarım o zamanÜstadların da dediği gibi doluluk kontrolü 1. haftayı takiben yapılır. 2 ya da 4 günlük yumurtalarda doluluk kontrolü pek aydınlatmaz sizi.