Bu mama bir harika :D

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan g0rky06
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

g0rky06

Onursal Üye
Arkadaşlar bunu yapıyorsunuz kuşlar kendinden geçiyor ben bile yiyecektım o kadar güzel kokusu var :D

Malzemeler: Yumurta,Havuç,Mısır unu, İrmik, Pirinç unu, Ballı muzlu bebe bisküvisi, Nijer , Mürekkep balığı kemiği, Keçi boynuzu tozu.. (yavrusu çıkmış kuşlar için mama içerisine 1-2 damla sarımsak yağı koymanız yavruların tüylerinin daha parlak olmasını sağlayacaktır.)+Bira mayası 2 adet kırabilirsiniz.

Yapılışı; Yumurtayı 15-20 dk kaynatıp rendeleyin.. 6-7 adet bebe bisküvisini rendeleyin, 2 tatlı kaşığı mısır unu, 3 tatlı kaşığı irmik, 2 tatlı kaşığı pirinç unu, 1 adet havucuda rendeleyin, bir çay kaşığı nijer ile keçi boynuzu tozunuda ilave ettikten sonra birazda mürekkep balığı kemiğini rendeledikten sonra 2 adet bira mayası kırıp hepsini karıştırın ve servise hazır hale getirin..

twke.jpg

Ve sonuç :
mmsa.jpg

Son düzenleme:
Hey Maşallah :D Ne Bu Aşuremi Yapıyooruz :) Nasıl Bişey Güzelse Yapayım Olmazsa

Buzdolabında ne kadar süre dayanır.Ona göre az yapalım.

Güzel bir tarif bence mürekkep balığı kemiği yerine yumurta kabuğu olabilir.

Son düzenleme:
Neyse Deneyelim Umarım Hayvan Fazla Yemekten Ölmez Bişey Olmaz :P

Arkadaslr bnce yummurtali oldugu icn uc gun saklamak zararli olur yumrta harici digerlerini yapip saklayalm yumrtayi gunlk ilave edelm derim

+ bira mayası...

Yaptığın mama Muhammet beyin sattığı mama nın birebir aynısı?

Tebrik ediyorum cok guzel bir tarif ayrıca kuslarınız maşallahı var allah nazardan saklasın.

Geri