Karadeniz Pet

bunun cinsi iniglizmi?

Dumo

Yeni Üye
Katılım
7 Ocak 2015
Mesajlar
64
Tepkime puanı
0
gereken cevap alındı teşekkürler
 
Son düzenleme:
Anne ve babası ingilizse bu çek veya hollandalı olamaz değilmi? :) Eğer gerçekten ana baba ingilizse bu da ingilizdir. Hani kendinizden pay biçin mesela anneniz babanız türk ise sizde türksünüzdür çinli değil. Onun gibi birşey :)
 
anne babası inigliz ama diyelim babası yada annesi çek ve ingiliz yavrusu ve buda çek yavrusu olamazmı :)
 
anne babası inigliz ama diyelim babası yada annesi çek ve ingiliz yavrusu ve buda çek yavrusu olamazmı :)
Annesi veya babasından birinin geni bozuksa soyu bozulmuş olur saf ırk olmaz. mesela şöyle;

anne çek-ingiliz kırması
baba saf ingiliz

yavrusu büyük ihtimalle ingiliz özelliklerine benzeyen kırma olur. Ama ingiliz diye geçeceğini düşünüyorum. Tabi bunda kuşun görünüşü, ingilize mi çeke mi çektiğini yada benzediği önemli.

Ama bu kaç nesil devam eder onu bilmiyorum.

Yani örnekte bahsettiğimiz yavru ingilizle çiftleştirilirse ondan çıkacak yavrular daha ingiliz olur. Sonra onun yavrusu da ingilizle çiftleştirilirse saf ırka daha yakın ingiliz olur. Yani soya dönüş.

Hoş tüm muhabbet kuşları aslında avusturalyadaki vahşi muhabbetlerden gelmektedir. Dön dolaş kürkçü dükkanı yani :) Seçici üretimle aslında soyu bozup yeni ırklar ortaya çıkaran bizleriz. Bu balıklarda da geçerli.

İnsandan örnek verirsek bir türk zenci ile evlenirse cocuk melez olur. O melez çocuk bir türkle evlenirse türke daha yakın bi melez olur. Git gide türkle evlendikçe cocuklar sonunda sen ben gibi renge sahip bakınca farklı gelmeyen bir insan çıkar genler kırıldıkça.
 
Geri
Üst