Seyit Ali Mercan
Yeni Üye
Bir türlü üzerine çıkıp çiftleşmiyor, sorun nedir?
İkisi de kızışmış durumda ama, mama da yapıyorum nasıl hazır hissedecekDişi kendini hazır his etmiyordur belki
O artık kuşunuza kalmış bir durumİkisi de kızışmış durumda ama, mama da yapıyorum nasıl hazır hissedecek
Ben sahiplendiğim hayvanı değiştirmem, eş değişimi dışında yapmam gereken bir şey var mı yoksa zamana mı bırakayım? @ircdpangeadişi aşırı kızgın, erkek çok baskın değil.
dişi daha baskın olduğu için problem var. erkek geri vites yapmamalı.
erkek dişiye göre ebat olarak küçük zaten.
dişi kırık, erkek yerli anladığım kadarıyla.
bu durumda erkek direksiyonu ele alana kadar yapacak bir şey yok.
maaşallah dişi çok güzel. baskın bir erkek olsa anında eşe gelir.
zaten ilk kuluçkayı yapsa dişi bu kadar hırçın olmaz.
Başka düşüncesi olan veya önerisi olan var mı?
Herhangi bir sorun yok,hareketler normal.Zamanla daha iyi olacaktır,acele etmeyin.Bir türlü üzerine çıkıp çiftleşmiyor, sorun nedir?
Bu konuyu açmamın 5. Gününe giriyoruz, değişen bir şey yok. Dişi erkeğin bir türlü çiftleşmemesinden dolayı(ben öyle düşünüyorum) tüneklerin heryerini kemirdi, inceltti tünekleri, yuvaya girmedi bu süreçte. Erkek de videodaki hareketlerini devam ettiriyor.
doğru gidiyorsun. normal E+S takviyesi yaptigin zaman [kiziştirma]
1. hafta 6 defa
2. hafta 5
3. hafta 4
4. hafta 3 defa vitamin veriyorsun.
buradan cıkarılacak sonuc, ek takviyelerle birlikte 1 ay'a ihtiyacın var ve mevsimsel tüy dökümleri v.s. de..
benim baslica tavsiyem su olur.
1. stresi azalt; bunun için uyku programlaması yapman lazım. Işık ve SES önemli aktör. Sessiz olmaz, kücük bir radyo alabilirsin. Işıklar için de zamanlayıcı kullanabilirsin. Bulundukları ortamda sabah 10'da radyo AÇİLİR, gece 9 da kapanır. Işık ev için aydınlartmaya gore değişir. eğer karanlıksa 9'a kadar açılır, 9dan sonra kapanır. Ortalama 12 saat uyuması lazım ki DÜZEN olsun.
2. sadece tek tünek birak, ve mümkünse ELMA harici diğer sebze meyveleri mamaya katarak ver. MAMA için de elle mama yapmakla ugrasma ayrıca ekonomik değil. 1KG sana uzun süre gider 25 30 TL en güzel mama.. Havuc ve sebzelerle harmanlarsın.
3. hergün istisnasiz sularını değiştir ve mümkünse haftada 3 gün probiyotik kullan. 15 günde bir de bal verebilirsin çok az sulukda karıştırarak.
4. erkek biraz güclenirse eğer, dişi boyun eğer ki anladıgım kadarıyla kuyduk falan indirmeye başlamış zaten.
her şeyden önemlisi biraz zaman tanı.. en az 2 ay..
eğer çözüm olmazsa bunlar 1 ay aynı programı ayırarak denersin.
not: konuyu baskaları da okudugu için genel şeyler yazdım. komple hepsini üzerinize alınmayın. Sizin kafesiniz, mamanız vs. oldukça güzel
yuva hazırlıgında olan dişilerin yaptigi ortak bir şey bu. erkekle alakası yok. kalamar kemiğinin içinden geçer. Yuva tünek bu bulursa kemirir.
Ben follugun yarısını parçalayan dişi biliyorumbu iyi bir gelişme