Çiftleşme olur mu? ve hasta mı?

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Davut
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Davut

Yeni Üye
Katılım
13 Tem 2016
Mesajlar
5
Tepkime puanı
3
Öncelikle herkese şimdiden teşekkürler . Yaklaşık 3 aydır dişi kuşum var aldığımda 4 5 aylıktı petshop öyle söyledi . Ceresi beyazdı şimdi kahverengi olmaya başladı ve yanına yaşını almış ceresi koyu mavi olan tüyleri dökülmüş bir erkek aldım sahibi ilgilenmemiş ve tüylerini kendi koparmış petshop Zaman'la düzelir dedi çiftleşir dedi benim amacım üretim yapmak ve ilk üretimim olucak kuşlar 3 aydır bende ve çift oldular öpüşme oluyor ve yaklaşık 1 haftadır dişi kuş yuvalığa girmeye başladı ama bir kaç duyum aldım erkek hastalıklı tüylerinden dolayı çiftleşme olmaz diyor benim sorularım şunlar =

1- kuşlarım çiftleşirmi ?
2- erkek kuşum hastamı ?
3-biraz daha beklemem le çiftleşme olur mu ?

IMG-20160713-WA0007.jpg
 

Ekli dosyalar

  • IMG-20160713-WA0006.jpg
    IMG-20160713-WA0006.jpg
    148 KB · Görüntüleme: 17
Son düzenleme:
merhaba erkek kuş tuylerı cok degısık olmus bu sekılde bence uretım olması uygun olmaz sadece karın tuylerı mı dokuk acaba ?
 
bu kuşu geri vermeyin ancak suan üretime de almayın destek görmesi gerekıyor

çiftleşme olmaz diyorsunuz . Fakat dişi ,kuşum yuvalığa girmeye başladı arada bir birlerine kusma olayı oluyor . Çözümü nasıl olmalı kuşları ayırım mi ve o tüylerini nasıl çıkmasını sağlayabilirim ilk aldığımda kötü idi şimdi biraz daha iyi.
 
çiftleşme olmaz diyorsunuz . Fakat dişi ,kuşum yuvalığa girmeye başladı arada bir birlerine kusma olayı oluyor . Çözümü nasıl olmalı kuşları ayırım mi ve o tüylerini nasıl çıkmasını sağlayabilirim ilk aldığımda kötü idi şimdi biraz daha iyi.
çiftleşme olabılır sorun yaratmaz ama daha sonra yavru ve anneyı beslerken baba yorulabılır
 
Muhabbet kuşu değil ama başka bir kuş olan tavuklarla alakalı başıma şöyle birşey geldi. Kısaca anlatayım. Ben hayatımda hiç tüysüz tavuk görmemiştim. Bir arkadaş artan yemekleri devamlı tavuklara vermiş. Özelikle de bol yağlı pilav tarzı şeyleri. Tavuğun hali bunlardan beterdi.
unnamed.jpg
Aldım tavukları iki ay güzel bir rasyonla (buğday,arpa,mısır karışımı) besledim. Son hali böyle oldu.
images.jpg
Paylaşmak istedim. Sizin kuşunuzun durumunu tam bilmiyorum ama. Yine de inşallah iyi bakımdan kaynaklı bir durumdur da iyi bir besleme ve sevgi ile çok daha güzel bir kuş haline getirebilirsiniz.
 
Muhabbet kuşu değil ama başka bir kuş olan tavuklarla alakalı başıma şöyle birşey geldi. Kısaca anlatayım. Ben hayatımda hiç tüysüz tavuk görmemiştim. Bir arkadaş artan yemekleri devamlı tavuklara vermiş. Özelikle de bol yağlı pilav tarzı şeyleri. Tavuğun hali bunlardan beterdi. Ekli dosyayı görüntüle 646Aldım tavukları iki ay güzel bir rasyonla (buğday,arpa,mısır karışımı) besledim. Son hali böyle oldu.Ekli dosyayı görüntüle 647Paylaşmak istedim. Sizin kuşunuzun durumunu tam bilmiyorum ama. Yine de inşallah iyi bakımdan kaynaklı bir durumdur da iyi bir besleme ve sevgi ile çok daha güzel bir kuş haline getirebilirsiniz.

dikkate alıcam bilgi için teşekkür ederim
 
Erkek kuş strese bağlı olarak kendisi yolmuş tüylerini. Vitamin takviyesi gerekli özellikle "B" Vitamini takviyesi yapılır ise haftada 3 gün 1 ay a kalmaz eski form una ulaşır. Ayırma şansınız var ise bu süreçte ayırın kuşlarınızı yoksa da yuvalık takmayın sağlığına kavuşana kadar. Bu arada yanlış anlamayın fakat kafes tellerinin boyası kalkmış pas tutmaya başlamış. zamanla kuş kızıştıkça o paslı telleri kemirecek ve hasta olacak ki zaten ayrıca kafes de çift için ufak gibi mutlak kafes değişimi yapmanızı ve o plastik tüneklerden kurtulmanızı şiddetle tavsiye ederim. Plastik tünekler zamanla mantar a sebebiyet olur...
 
Geri
Üst