C
cilamure61
Guest
Merhabalar, 1 çift 2 çift derken şuan itibariyle 4 çift muhabbet kuşum var. Henüz bir icraat yok ; dün gece 1.5 ay önce aldığım çekoslovak çiftimin çiftleştiğine şahit oldum. Dişi kuş kaç gün sonra yumurtlar?
13 gün oldu ama hala ortada yumurta yok, 2 gün önce tekrar çiftleştiler. Problem ne olabilir?
Arkadaşın dediği gibi her çiftleşmeden yavru alınmıyor ne yazık ki. Yuvaya ilgi duyma yoksa yumurta yoktur.
Normalde çiftleşmeden 10 gun sonra yumurtalar gelmeye başlar ama bu durum tamamen dişiye bağlıdır yumurta oluşturmayı kesebilir ve bu durumu uzatabilirde kısaltabilirde kuşunuzun kuyruğu aşağı doğru büküldüyse ve alt kısmı şişkinse kuşunuz daha fazla yuvada zaman geçiriyor ve kemirme eğilimi yükseldiyse yumurtlayacak demektir dişi kuşlar yumurtayı oluştururken her çiftleşmede bu yumurtalar erkek kuş tarafından doldurulur.,,,
Kac ayliklarArkadaşlar merhaba, yeni başladim hobiye simdi bir cift kusum var disi iyice kizisti yerden yere vuruyor, erkek daha yavru icraat yok gordugum kadariyla. Simdi erkek de kizişsın diye kafesleri ayridim ve yuksek yere koydum erkegin yemine nijer kattim. 2 gundeyiz ama dişi tek tunekli kafesinde yerinde durmuyor koydugum yumurta kabuklarinin mamaliktan atiyor ve kafesi kemiriyor. Bu sekilde davranmam onlara zarar verirmi veya ne yapmaliyim lutfen konuya hakim kisiler yorumla destek olursa yanlis ogrenmek ve davranmak istemem.
Baba aldigimda soylenen 2 3 aylik denildi petshopdan aldim ilk bilgisizdim yavru istiyorum dedigim icinde 2 3 aylik demis olabilirler arkadasim daha buyuk disin dedi meselaKac ayliklar