Merhaba
Yıllardır muhabbet kuşu beslerim. Son 5 yıldır çift olarak besliyorum.
Çiftleşsinler istiyorum.
İlk dişim ile hiçbir ekşın yaşamadık.
İki yıl önce Bu dişi gelir gelmez kafese yumurtayı bıraktı. Tabiki yuvalığı taktım.
Yumurtaları 7 ye tamamladı. Tabi hepsi boş.
22 gün civarı sonrası attı. Sonra bir daha 7, bir daha bir daha... Ara ara yumurtalığı çıkardım, ayırdım da arada dinlensin diye. 20 gün sonra kafese bırakıyor.
Geçen Mayıs ayında 1 sonrakinde 2 yavru aldım. Öyle bir beslediler ki erişkin olarak yuvadan çıktılar.
Bizimki yumurtlamaya devam etti. Ama boş.
Çiftleşiyorlar da. Hala boş.
Bu ay kendini aştı. 7 yumurta 10 15 gün sonra da devamını getirdi. Artık dışkısı bile yumurta büyüklüğünde.
Meyveler azdırıcılar ev yapımı mamalar. Her triki denedim. Ama bu sefer başka.
Hangisi eski hangisi yeni yumurta bilemiyorum. Bu sebepten boşu doluyu ayırt etmek mümkün değil.
Ne edeceğimi şaşırdım.
Uzmanlardan destek bekliyorum.
tapatalk işkencesi ile yazıldı.
Yıllardır muhabbet kuşu beslerim. Son 5 yıldır çift olarak besliyorum.
Çiftleşsinler istiyorum.
İlk dişim ile hiçbir ekşın yaşamadık.
İki yıl önce Bu dişi gelir gelmez kafese yumurtayı bıraktı. Tabiki yuvalığı taktım.
Yumurtaları 7 ye tamamladı. Tabi hepsi boş.
22 gün civarı sonrası attı. Sonra bir daha 7, bir daha bir daha... Ara ara yumurtalığı çıkardım, ayırdım da arada dinlensin diye. 20 gün sonra kafese bırakıyor.
Geçen Mayıs ayında 1 sonrakinde 2 yavru aldım. Öyle bir beslediler ki erişkin olarak yuvadan çıktılar.
Bizimki yumurtlamaya devam etti. Ama boş.
Çiftleşiyorlar da. Hala boş.
Bu ay kendini aştı. 7 yumurta 10 15 gün sonra da devamını getirdi. Artık dışkısı bile yumurta büyüklüğünde.
Meyveler azdırıcılar ev yapımı mamalar. Her triki denedim. Ama bu sefer başka.
Hangisi eski hangisi yeni yumurta bilemiyorum. Bu sebepten boşu doluyu ayırt etmek mümkün değil.
Ne edeceğimi şaşırdım.
Uzmanlardan destek bekliyorum.

tapatalk işkencesi ile yazıldı.