Karadeniz Pet

Cinsiyetleri nedir

Omerbilen1

Yeni Üye
Katılım
11 Ocak 2017
Mesajlar
28
Tepkime puanı
1
Merhaba arkadaşlar 2 tane kuş aldım. Eve gelen bir arkadaşım ikisininde erkek olduğunu söyledi. Aldığım yere geri götürdüm kuşları. Pet shoptaki adam ise bana birinin dişi birinin erkek olduğunu söyledi. Diğer Petşoplara sordum bazıları ikiside erkek dedi. Bazıları ise biri erkek biri dişi dedi. Bu formda bunlardan anlayanlar varsa lütfen yardımcı olsunlar. Bunların cinsiyeti tam olarak ne onu öğrenmek istiyorum. Bu işin ustaları yorum yapsınlar lütfen acil yorumlarınızı bekliyorum. İlgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
PicsArt_01-11-08.06.48.jpg
 
Son düzenleme:
Soldaki erkek gibi geldi. Sağdaki de dişi gibi. Burun deliklerinin etrafında geniş beyaz bir alan olduğundan dişi diyorum. Erkek diye tahmin ettiğim kuşta ise sanki dediğim beyazlık yok ve o bölge mor gibi. O yüzden erkek dedim.
 
Soldaki erkek gibi geldi. Sağdaki de dişi gibi. Burun deliklerinin etrafında geniş beyaz bir alan olduğundan dişi diyorum. Erkek diye tahmin ettiğim kuşta ise sanki dediğim beyazlık yok ve o bölge mor gibi. O yüzden erkek dedim.
Hocam çok teşekkür ederim. İnanın iki arada bir derede kaldım . 2 tane petşop bunların ikiside erkek dedi. Bir başkası sizin dediğinizin aynısını dedi. Sizin gibi ilgi gösteren arkadaşlara çok teşekkür ederim. Yapılan yorumların çoğunluğundan anlaşılacak cinsiyetleri umarım.
 
Bir kac foto atin ışık parlamamis olsun flassiz lambanin altindada cekmeyin burun deliklerinin etrafi beyazsa disi siz daha iyi karar verirsiniz aslinda
 
Soldaki erkek sağdaki dişi erkek biraz küçük dişiden ama sorun olmaz
 
Yorumlar için çok teşekkür ediyorum. Hemen iki foto daha çekip arıyorum ışıktan uzak.
 
Soldaki erkek de sağdaki şüpheye düşürdü beni. Yüzde 51 dişi diyorum. :)
 
hocam kuşlar çekinik parçalı olduğu için sıkıntı soldaki kesin erkekte sağdaki kuş yarı yarıya soru işareti verdi bana :)
 
Son düzenleme:
Büyüdükçe daha belli olur. Beyazlık cereye yayılır ve kuş kızışmaya başladıkça cere kahverengi hal almaya başlarsa o kuş dişidir. Zaman zaman bizler de yanılıyoruz. Bu iş biraz tecrübe işi. Ne kadar yavru görür ve büyütürseniz tecrübeniz artıyor. Ayrıca kesin yargıda bulunamuyoruz sadece ipuçlarından tahminde bulunuyoruz. Bazen cere öyle bir renkte oluyor ki tahmin yapmanız zorlaşıyor. Özel mesajdan kuşların türünü sormuşsunuz. Irkını demek istemişsiniz herhalde. Literatürde çok yerde kullanılan çek, yerli, hollanda, slovak vb. adlara dayalı sınıflandırma yok. Minyatür ırklar var ki bunlara normal muhabbet kuşu da diyebilirsiniz. Bir de İngiliz ve show kuşlar (exhibition da diyorlar) var duruş kuşu diye de TKKKF yarışmalarında adlandırılıyor. Bunlar da çok iri kuşlar. Ayrıca showların kafaları oldukça iri. Tüyleri, kuyruk yapıları, gövde yapıları İngilizlere göre oldukça farklı. Dolayısıyla sadece irilik ayırıcı değil. Daha başka özellikler de ayrım yapmak için kullanılıyor. Eğer kuşlarınız Show (resimden show olmadığı belli) veya İngiliz (İngiliz değil gibi ufak gibiler) değilse normal muhabbet kuşu. Irk tahmini yapmak için kuşun tünekte durur halde net fotoğrafını koymak gerekiyor. Ama bazen fotoğraf da aldatıcı olabiliyor. Fotoğrafta kuşlar olduğundan daha ufak ya da iri gözükebiliyor.
 
hocam kuşlar çekinik parçalı olduğu için sıkıntı sağdaki kesin erkekte soldaki kuş yarı yarıya soru işareti verdi bana :)
Süleyman hocam ben nasıl karar vereceğim peki. Kafam allak bullak oldu şimdi. Nevzat hocam Sağdakine dişi dedi. Siz sağdakine erkek. Nasıl olacak bu iş :)
 
Nevzat ve süleyman hocam öncelikle ikinizede çok teşekkür ediyorum. Tünekteki fotoğraflarınıda attım. Buna da bakın . Tam olarak çözemezseniz. Artık yapacak birşey yok hayırlısı diyeceğiz :) @Nevzat Samet BAYKAL @Süleyman Ekinci
 
Son düzenleme:
İkiside erkek yansıma yanıltmış az önce. İkisindede beyazlık yok dikkatli bakılırsa görünüyor. Bence şüpheye düştüğünüz kuşu değiştirin.
 
İkiside erkek yansıma yanıltmış az önce. İkisindede beyazlık yok dikkatli bakılırsa görünüyor. Bence şüpheye düştüğünüz kuşu değiştirin.
Cengiz hocam canlı gözle bakıldığında o beyazlık fark ediliyor. Fotoğrafta çok koyu renkte çıktılar. Normal renkleri az önce attığım resimler gibi.
 
Çekinik renklerde dişinin çeresi tam beyaz olur bunlar mor mavi arası yani %99 ikiside erkek
 
Geri
Üst