Karadeniz Pet

Berşan Değirmenci

Meraklı Üye
Katılım
31 Ara 2016
Mesajlar
213
Tepkime puanı
38
Merhaba arkadaşlar. Evde beslediğim muhabbet kuşlarımın sayısı 8 e çıkınca yem kullanımı ve kabuklar da arttı. Bende bir kaç yerde daha gördüğüm şişe usulünü denemeye karar verdim. Bütün yemliklerim akıllı yemlik olduğu için biriken kabuk ve yemler bir arada toplanıyor. Ben hepsini bir leğen içerisinde topluyorum fakat siz benim gibi yapmayın mümkünse ağzı kapanabilen bir kapta saklayın. İşin zor bir kısmı yok fakat şişeye delikleri toplu iğne ve kısa çivilerle açmaya çalışırsanız zorlanırsınız benim gibi. Ocağın başına geçin ve elinize yaklaşık 10 santim civarında bir tel alın veya benzeri bir araç edinip, onu ara ara ısıtarak delikler açın. Bence önce yan taraflara hızlı hızlı yapın sonrasında şişenin alt ve sert kısımlarına dikkatlice delikler açarsınız. Delikleri çok yan yana açmamaya dikkat edin ki eriyip bi anda büyük bir delik oluşmasın. Rahatça hava geçebilecek hale geldiğinde kabuklu yemleri şişeye doldurup makinenizin durumuna göre (ben minumum güce getirdim) güç ayarını uygun hale getirip şişenin ağzını elektrikli süpürgeye yaklaştırın. Kabukları çekicektir, şişe çok bükülüyor ise ve küçülüyorsa biraz daha delik açmanız gerekiyor demektir. Ayrıca çekme gücünü de azaltabilirsiniz. Bu sistem en basit halidir geliştirilebilir birçok şekilde.

VİDEO LİNKİ -- http://sendvid.com/cxjtpvx6

Arkadaşlar etrafın dağınıklığı ve çirkinliğimden dolayı kusura bakmayın. Gece anlık bir video oldu umarım anlaşılmıştır.
 
Son düzenleme:
Yaratici bir fikir, tesekkürler paylasim icin. Ben de sinavlardan sonra bir el atacagim bu ise. :D
 
Ustam... Vallahi helal olsun ayakta alkışlıyorum. Gayet güzel ve pratik olmuş. Kuşların sayısını arttırınca bunu mutlaka deneyeceğim. :)

Dipçe: Siz yine de şehirde kalın. :D
 
Pratik bir yöntem Paylaşım için teşekkürler. ( Deli emin'in dediği gibi : Şerrefsizim aklıma gelmişti :) )
 
Hemen geliştireyim hocam. Yeterki isteyin. Şişe'nin ağız kısmı kesilir. ( içine kolayca kabuklu yemleri koyabilmek için ) daha sonra bir huni şişenin ağzına yerleştirilir. Huninin iç kısmından elektirikli süpürgeyle çekilir. Daha pratik oldu gibi... denemek gerek :)
 
kestiğin ağzı ters çevirip şişenin içine soktun mu tamamdır.
 

Benzer konular

Geri
Üst