Damızlık Eşleme 2. Bölüm (Ayhan OTÇUOĞLU)

Ayhan OTÇUOĞLU

Süper Moderatör
Arkadaşlar,
1 Nisan 2017 de Mehmet TARCISELER ile eşleme yaptığımız yaklaşık 45 çift kırık kuşların durum güncellemelerini gösteren videomuz aşağıdadır. Yaklaşık 35 takım yumurtalı ve yavruludur. Diğer çiftlerde eşlenmektedir.
Keyifli Seyirler.

Maşallah gerçekten çok güzel kuşlar özellikle çok beğendiğim parçalı mavilerden bolca var sizde , şimdi kırık derken vasıflı bir kuşun daha alt vasıftan çiftleşmesiyle olandan bahsetmiyormuyuz , misal bende 2 kırık var baba show jumbo anne jumbo , satıcı benim yavrulara jumbo kırığı diyor doğrumudur

Maşallah gerçekten çok güzel kuşlar özellikle çok beğendiğim parçalı mavilerden bolca var sizde , şimdi kırık derken vasıflı bir kuşun daha alt vasıftan çiftleşmesiyle olandan bahsetmiyormuyuz , misal bende 2 kırık var baba show jumbo anne jumbo , satıcı benim yavrulara jumbo kırığı diyor doğrumudur
Bu konular oldukça sıkıntılı konular. Çok girmek istemiyorum.
Aslında videodaki kuşlara Hollanda diyenlerde var, Jumbo diyenlerde var. Bir önceki yazımda anlatmaya çalıştım. Bir orjinal Avusturalya (yerli) denilen kuşlar var. İngilizler var. (Bence hiç kimse tam olarak doğru tespitini yapamıyor) Birde ingilizlerin içinn devşirilen Showlar var.
Diğer Çek miş Hollanda mış zamanında ithal edilen ülkelerin adları bunlarda kırık ve seçilerek elde edilmiş sınıflar.
Güle güle besleyin.

Ayhan bey benim merak ettiğim yuva kontrolü yaparken kafesleri yerinden oynatmaniz kuşları huylandirmiyor mu?

Bir de eşlemeden 30 gün sonra yumurta gelmeskli fevkalade güzel bir başarı.

Kuşlar o duruma alışmış. Hatta bazıları yuvayı terk etmiyor.
37 gün normal bir durum. Tabi birçok kişi kuşu alıp eve getirince hemen kuşun altına bakıyor. Kuş sürü içinde doğduğu büyüdüğü ortamda 1 ayda yumurta veriyor. Ortamı değişince süre uzayacaktır.

Üretimhaneniz hangi ilde Ayhanbey? Benim kuşun hangi ırk olduğuyla ilgili bir tahminde bulunur musunuz ?

Ekli dosyalar

• 1494449214634649486776.jpg
    1494449214634649486776.jpg
    1.1 MB · Görüntüleme: 7
Abi böyle anlayamayiz poposu şişkin olur kanatları düşer dışkısı buyur

Ayhan bey benim 1 cift kusum var ve ikiside 3-4 aylik geldiginden beri ayni kafesteler genel olarak hic kavga etmiyorlar ve birbirlerine yem kusup kasima yapiyorlar ama ayni tunekte biri diger tarafa gecmek istediginde hafif dalasiyorlar bide disi kus disarda salik iken bazen erkegin uzerine yada yakinina konuyor ve erkek bagirio :) ama genelde iyi anlasiyorlar kavga gurultu dediklerimin disinda hic olmuyo daha erken biliyorum ciftlesmeleri icin benim sorum sizce yazdiklarima gore es olmuslarmi ?

Geri