Denge kaybı

Enes Ceylan

Yeni Üye
Muhabbet Kuşum erkek 2 aydır dengede duramıyo kuvveti azaldı son 2 haftadır da başı yan duruyor yemesi normal hatta bu halde bile dişisini beslemeyi seviyo başta veterinere götürdüm ama birşeyi yok tırnakları uzadı için dedi tırnaklarını kesti hiç bir düzelme olmadı. Şuan gagası da uzadı gücü az olduğu için gaga taşında törpülemeyi tam yapamıyor lütfen yardım edin bu siteyi görünce Selçuk beyden yardım almak istedim kuşum çok neşeliydi 2 yaşı geçgina

Video ve dışkı resmini de ekler misiniz?
Vitamin,probiyotik v.s.kullanıyor musunuz?Kullanıyorsanız neler?

Muhabbet Kuşum erkek 2 aydır dengede duramıyo kuvveti azaldı son 2 haftadır da başı yan duruyor yemesi normal hatta bu halde bile dişisini beslemeyi seviyo başta veterinere götürdüm ama birşeyi yok tırnakları uzadı için dedi tırnaklarını kesti hiç bir düzelme olmadı. Şuan gagası da uzadı gücü az olduğu için gaga taşında törpülemeyi tam yapamıyor lütfen yardım edin bu siteyi görünce Selçuk beyden yardım almak istedim kuşum çok neşeliydi 2 yaşı geçgina
Muhtemelen karaciğer hastalığı var. Dışkısının resmini ve videosunu paylaşın.

Evet tahmin ettiğim gibi karaciğer problemli. Kuşun kilosu da fazla aynı zamanda karaciğer yağlanması olma ihtimali de yüksek. Birkaç gün fazla uçmamasına hareket etmemesine dikkat edin. Yorulması nörolojik problemini arttırır.
Eczaneden duphalak, denflor ( kırmızı kutu ), netten powerchol, sedochol, carnispeed, prozim plus alın. ( opsiyonel olarak eczaneden bgaia damla da alabilirsiniz ).
Yaarım dolu suluğa 10 damla carnispeed, 10 damla powerchol, 10 damla duphalak ile başlayıp 3-4 gün verin sonra düzenleriz. İlk ulaştığınız takviyelere hemen başlayın örneğin duphalağa yarın mutlaka başlayın ne kadar erken o kadar iyi. Çünkü bir ihtimal enfeksiyon da olabilir kuşta eğer öyleyse tedaviye süre kalmalı.

Kuşta başka belirti var mı,
Öğürme,kusma,halsizlik,dışkıda veya ağızda kötü koku,zayıflama,iştah kaybı,ağız içinde pamukçuk yara vs

Geri