Karadeniz Pet

Dişi kuşum erkeğini ısırıyor

muhabetsever

Yeni Üye
Katılım
25 Ara 2016
Mesajlar
9
Tepkime puanı
2
Merhaba arkdaşlar.. Erkek kuşum yaklaşık 50 günlükken hediye geldi. İlk günden kafesten çıkardık bizle yaşadı. Kafese sadece yemeğe ve uyumaya gidiyordu. Bizle de yemek yer. Tabakta ne gördüyse tırtıklar bardakta ne gördüyse içer. Balkonda bahçede omzumuzda gezer kaçma huyu da yoktur. Bir kötü huyu her parlak nesneye gidip kendini görünce kur yapmaya başlıyor. Evdeki aynaları keşfetti. Ama kışın herkes işe okula gittiği için çok yalnız kalıyordu. Uzun süre ayna koymadık. Ama vicdanımız el vermedi ayna koyduk. Denilenin aksine bize ilgisini kesmedi yeni kelimeler öğrenmeye devam etti. Çok kusmaya başlayınca yalnız da kaldığı için eş almaya karar verdik.
10 gün boyunca petshopta kaldı. Kuşunuz eşleşti dediler gittik aldık. İlk günden dişi erkeği kovalamaya başladı. Erkek oralı değil. Petshoptakiler bekleyin dediler. 2 ay oldu durum değişmedi. Dişi erkek ne yaparsa nereye uçarsa aynısını yapıyor. İlgi görmeyince kafeste sıkıştırıp ısırıyor. 5 6 kere şahit oldum gagasını kapatmış erkek sallanıyor bırakınca da düşüyor. Dişi yaklaşık 10 aylıkken aldık. Şimdi yaklaşık 1 yaşında erkek 1.5 yaşında. Dişi de bize alıştı omzumuza konuyor parmağımıza konuyor. ıslıklarımızı taklit etmeye başladı.
Ama ısırma huyu çok fazla. Gaga taşını 1 günde parçalıyor. Kumu alıp sağa sola fırlatıyor. Duvarın köşelerindeki boyaları kemiriyor. Ne bulursa ısırma derdinde. Ne gibi şeyler yapabilirim. Öncelikli derdim iyi anlaşmaları yanlızlarını gidermeleri. Çiftleşmek istiyorlarsa sonra da olur. Erkek mavi beyaz dişi sarı yeşil renkte. Şimdiden sağolun..
 
Son düzenleme:
Dişi kemirmeye başladıysa üremek istiyordur erkek size fazlasıyla alışmış anladığım kadarıyla dişi çiftleşmek istediğinde erkek yaklaşmazsa şidet görür kavgaların şidettine göre ayırımanız gerekebilir evcilleştirilen kuşlarda genellikle bu olay yaşanıyor zaten işiniz biraz zor yani
 
Rengi benzer farklı bir kuş ile denemekte fayda var mı. Ya da erkeği dişiye alıştırmak için yöntemler. Maksat evde yalnız kalmasın. Sıkılmasın oyun arkadaşı olsun. Üremelerine gerek yok.
 
Rengi benzer farklı bir kuş ile denemekte fayda var mı. Ya da erkeği dişiye alıştırmak için yöntemler. Maksat evde yalnız kalmasın. Sıkılmasın oyun arkadaşı olsun. Üremelerine gerek yok.
Madem üreme istemiyorsunuz kafeste yuvalık var ise sökün ve kuşlara fırsat buldukça elma verin kızgınlığını almak için
 
Geri
Üst