Dişi kuşumun anüsündeki siyah şişlik

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ysnr080
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ysnr080

Yeni Üye
7.5 aylık olan dişi kuşum ilk yumurtasını yaptı daha sonra yumurtaların devamı gelmedi yumurtanın üzerinede yatmadı.
Anüs kısmındaki şişliği ilk farkettiğimde yumurta olduğunu düşündüm ama şişlik arttı ve siyahlık belirginleşti ayrıca hiç dışkı yapmıyor. dün çok halsizdi bu gün biraz daha iyi ama hala tüylerini kabartarak duruyor kuyruğunu bi öne bi arkaya hareket ettiriyor .yemini önünden aldım sadece su koydum biraz karbonat ekleyerek ne yapmalıyım siyah şişlik biriken dışkı olabilir mi?

7.5 aylık olan dişi kuşum ilk yumurtasını yaptı daha sonra yumurtaların devamı gelmedi yumurtanın üzerinede yatmadı.
Anüs kısmındaki şişliği ilk farkettiğimde yumurta olduğunu düşündüm ama şişlik arttı ve siyahlık belirginleşti ayrıca hiç dışkı yapmıyor. dün çok halsizdi bu gün biraz daha iyi ama hala tüylerini kabartarak duruyor kuyruğunu bi öne bi arkaya hareket ettiriyor .yemini önünden aldım sadece su koydum biraz karbonat ekleyerek ne yapmalıyım siyah şişlik biriken dışkı olabilir mi?
Yüksek ihtimalle yumurta sıkılmasıdır. Acilen veterinerin çıkarması gerek.

Yarım saat kadar önce kendiliğinden yumurtladı ve dışkısını yaptı yumurtayı attım rahatsız olduğu için siyah şişlik hala biraz belli oluyor gelişmelerden haber veririm
Ucuz kurtulmuşsunuz. Çok zorlanmış belli. Büyük ihtimalle düzelecek. Vakit kaybetmeden calsiyum ve D vitamini takvşyesi yapın. Hatta multi mineral daha iyi olur.
Yumurta kabuğu nasıldı resmini çekseydiniz keşke.

Geri