Dişi M. Kuşum Astım Gibi Nefes alıyor.

hshsjsjjs

Yeni Üye
Merhabalar,

Bilginize ve tecrübenize istinaden danışmak istediğim bir konu var.
Çift muhabbet kuşum var. Benim oğlanın hanım dünden beri bu şekilde ses çıkarıyor. Aslında 2 gün öncesinde ara sıra bu şekilde sesler çıkarıyordu. İşten eve geldiğimde sesten dolayı korktuğunu düşünüyordum çünkü ışığı vs açınca düzeliyordu. Fakat dün tüm gece başında olmama rağmen bu şekilde öttü kuyruğunu kıstı beni korkutmaya başladı. Erkek olan yanına gidiyor gözünü bile açmaya mecali olmuyor ara sıra da sesi kesilip kafesin içinde sanki hiç bişey olmamış gibi oynuyor şaşıyor kalıyorum. Ne yapmam lazım? Dünden beri araştırmadığım konu kalmadı alakasız cevaplar verilmiş. Başına böyle birşey gelen oldu mu ? Nasıl iyileşti? Bilgi rica ederim.?

Bu sorunu atlatırsak başka bir sorum daha var dişi olan zamanında çok yumurtladı en az son 3 senede 45-50 yavru almışımdır sadece bu çiften oğlan bi ara seri üretime bağladı yuvalığı almaya fırsat vermeden yenilerini yapıyordu dişi luşuda kuluçkatan kaldırmadı hiç. Şimdi dişi kuşum uçamıyor bu problemi nasıl düzeltebilirim.

Şimdiden desteğiniz için teşekkür ederim. Umarım video eklenmiştir.

Kuş bitmiş,çittleşmesine izin vermeyin..
Kuşu bi tartın hassas terazi varsa.. Yoksa göğüs kemiğini kontrol edin kemik görünür olmaya başlamış mı yani kuruma?
Eczaneden de iyot lugol alın %2 lik.
10-20 ml yeter.

50 ml içme suyuna 1 damla ekleyip kafese takın suyundan içsin. İyotlu sudan başka suyun içinde başka şey eklenmesin..

Kuşun son dışkılarını da paylaşın.

Kuş bitmiş,çittleşmesine izin vermeyin..
Kuşu bi tartın hassas terazi varsa.. Yoksa göğüs kemiğini kontrol edin kemik görünür olmaya başlamış mı yani kuruma?
Eczaneden de iyot lugol alın %2 lik.
10-20 ml yeter.

50 ml içme suyuna 1 damla ekleyip kafese takın suyundan içsin. İyotlu sudan başka suyun içinde başka şey eklenmesin..

Kuşun son dışkılarını da paylaşın.
Son bir senedir. Kafesi kemirsede yuvalık takmıyorum hocam çiftleşme işi bitti zaten onlar için.
Dün detaylı bi baktım kemik vs görünmüyor. Kilosuda normal herzaman elimdekinden hafif olduğunu hissetmedim.
Oğlanla aynı kafesteler kafesleri ayırmaya gerek varmı iyotlu su oğlana dokunur mu ?
Dışkı resimlerini akşam paylaşacağım.

Son bir senedir. Kafesi kemirsede yuvalık takmıyorum hocam çiftleşme işi bitti zaten onlar için.
Dün detaylı bi baktım kemik vs görünmüyor. Kilosuda normal herzaman elimdekinden hafif olduğunu hissetmedim.
Oğlanla aynı kafesteler kafesleri ayırmaya gerek varmı iyotlu su oğlana dokunur mu ?
Dışkı resimlerini akşam paylaşacağım.
Ayırın ayrı kafes varsa tedbiren.
İyotlu suyu evdeki tüm kuşlar içebilir,mineraldir sorun olmaz.
İyotlu su içtikten sonra gelişmeleri yazınız.

Geri