Karadeniz Pet

dişi muhabbet kuşu boş yumurtaya yatarmı?

hasandiyebirisi

Yeni Üye
Katılım
2 Şub 2017
Mesajlar
9
Tepkime puanı
1
kusumun 4 tane yumurtasi var yumurtalarin boş veya dolu olduguna emin olamadim ama kus sürekli yatiyor yumurtalarin üstüne erkek besliyor yumurtalarin bos olma ihtimali varmidir acaba yumurtalar boş olsa kus üstüne yatarmi?
 
İlk yumurtdan itibaren ne kadar süre geçti ? Muhabbetler bellibir süre yumurta boş da olsa yatar. Zaten ilk 3 gün dolu mu boş mu anlayamazlar. Umarı boş değillerdir.
 
Boş olsa da yatabilirler. Yem yemeye veya dışkılamaya çıktığında ışıkla kontrol edebilirsin yumurtaları.
 
hepsinin bos olma ihtimali varmi çünkü ben isikla baktigimda pek bisey goremiyorum ilk yumurtada koyuluk var biraz
 
Kuşunuzun 4 yumurtası var ve ilk yumurtadan sonra 8 gn geçmiş ancak ilk yumurtanın hangisi olduğunu bilmiyor iseniz, boş annettiğiniz yumurtayı atmaya kalkmayın. Şayet dolu olan yumurtalar varsa oluşum tamamlanmadığı çin anlayamayabilirsiniz ve atarsanız bu dolu yumurtaları da kuvvetle muhtemel kaybetme olasılığınız var. Ayrıca ilk yumurtadan sona 8 gün geçmiş olabilir ama kuşunuz ilk yumurta geldiği an mı kuluçkalamaya başladı buna dikkat etmedi iseniz, yine 10-12 gün beklemeniz gerekecektir. Çünkü çoğu çiftler, özelikle dişiler; 2. ya da 3. yumurta geldiği zaman kuluçkalamaya başlarlar. Sn. @Mhbtksu06 size de sizin konunuzda bu bilgiyi vermeyi unuttu ise, sizde buna dikkat etmelisiniz. Kuluçkaya başladığı zamandan sonra 8 gün tutmalısınız arkadaşlar, yumurtanın ısıyı almaya başladığı zamandan itibaren damarlanma süresi gözlemlenmelidir. Yoksa yine erken davranmış oluruz.
 
Geri
Üst